Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündemVideo

[ÖZEL – DETAYLAR] MİT, Ukrayna’dan Türkiyeli gazeteciyi kaçırdı

Erdoğan Rejimi muhalifleri kaçırmaya devam ediyor...

Ukrayna’daki kaçırma operasyonlarına hız veren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) sözde F… operasyonu çerçevesinde bir kişiyi daha kaçırarak Türkiye’ye götürdü.

Gazeteci, internet ve sosyal medya uzmanı Yusuf İnan’ın Ukrayna’nın Nikolayev şehrinde yakalandığı ve daha sonra uçakla Türkiye’ye nakledildiği bildirildi.

Yalan haberleri ve seçim manipülasyonu ile bilinen devletin Anadolu Ajansı (AA) haberine göre,

Yusuf İnan’ın kurduğu internet siteleri ve  sosyal medya hesapları üzerinden algı operasyonları yürüttüğü iddia edildi. İnan’ın, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğ’inin kararıyla “silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla arandığı öne sürüldü.

Yusuf İnan, Yerel Gündem gazetesi ve News2023.Com internet sitesi Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyordu. Yaptığı haberlerle özellikle İzmir’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yöneticilerinin tepkisini çekiyordu.

ADNAN OKTAR’A OPERASYON YAPILACAĞINI BİLMİŞ

Sosyal medyada yaptığı paylaşımları dikkat çeken İnan’ın attığı bazı twitler şöyle:

MİT’İN YÖNTEMİ: ADAM KAÇIRMAK

MİT’in geçtiğimiz hafta  Azerbaycan ve Ukrayna’dan 2 kişiyi kaçırarak Türkiye’ye getirmişti. Türkiye’ye kaçırılarak getirilen İsa Özdemir ve Salih Zeki Yiğit, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla arandığı iddia edilmişti.

MİT, 29 Mart 2018’de Kosova’dan 5 öğretmen ve bir doktoru kaçırarak Türkiye’ye getirmişti. 10 Nisan 2018’de ise Gabon’daki eğitimcileri çocukları ve eşleri ile birlikte kaçırarak getirmişti.

TÜRKİYE, UKRAYNA MAKAMLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı basın toplantısında konuya ilişkin; “Dünyanın neresinde olursa olsun FETÖ terör örgütünün mensupları eninde sonunda adaletin önüne çıkacaklardır. MİT’in son derece başarılı bir operasyonuyla Azerbaycan ve Ukrayna’dan iki tane üst düzey FETÖ imamı ülkemize getirildi. Daha önce Kosova’da benzer bir operasyonla 6 FETÖ mensubu getirilmişti. Bunların arkası da gelecek arkadaşlar.. bu ihanet şebekesinin dünyanın hiçbir yerinde rahat nefes almasına izin vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Bir basın mensubunun, “MİT operasyonu bu ülkelerin güvenlik güçleriyle birlikte mi gerçekleştirildi, yoksa MİT’in kendi operasyonu mudur?” sorusunu, “Tabi ki Millî İstihbarat Teşkilatımız bunu Azerbaycan’daki karşıtlarıyla, muhataplarıyla birlikte gerçekleştirdiler ve bu manada da biz Azerbaycan makamlarına da teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz. Aynı şekilde Ukrayna’da da benzer bir süreç işledi.” şeklinde cevapladı.

 ERDOĞAN: UKRAYNA’DAN BİR TANE DAHA GELECEK DEMİŞTİ

Türkiye Reisi Recep T. Erdoğan, NATO Zirvesi sonrası Brüksel’den dönerken uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerle sohbetinde Ukrayna’da yaşanan hadiseyle ilgili, “İçişleri Bakanlığımız var, istihbarat, teşkilat başkanlıklarımız var. Bunları zaten onlar kovalıyor. Bakın Kosova’da da olsa Azerbaycan’da da, Ukrayna’da da olsa yakalayıp getiriyoruz. Ukrayna’dan bir tane daha gelecek. Bunları hep takip ediyoruz. Nereye kaçmış olurlarsa olsunlar, bunları peşlerini bırakmayacağız. Bunlar çözülene kadar, dökülene kadar peşlerindeyiz.” demişti.

15 Temmuz’da yaptığı konuşmada ise kaçırma operasyonlarının aralıksız süreceğini söyledi.

Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Brüksel’de basına kapalı görüşmüşlerdi.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]