Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Karalama kampanyasına katılan PKK medyası da Hizmet için ‘örgüt’ diyor!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Hizmet Hareketi’ne yönelik karalama kampanyasına terör örgütü PKK’ya yakın medya kuruluşları da destek veriyor. Söz konusu yayınlarda Hizmet Hareketi için ‘örgüt’ tabirinin kullanılması ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘mülaane’sinin çarpıtılarak ‘beddua’ şeklinde verilmesi dikkat çekiyor. Ayrıca yayınlarda, 2 yıldır bir türlü aydınlatılmayan Uludere-Roboski katliamından bile ‘cemaat’in sorumlu tutulması anlamlı bulunuyor.

Söz konusu medya organlarında Hocaefendi’nin karşılıklı lanetleşme anlamına gelen “mülaane”si çarpıtılarak “tek taraflı beddua” şeklinde lanse edilirken, PKK’nın kapatılan yayın organı Roj TV’nin yerine kurulan Sterk TV, “Gülen’in daha önce de Kürtlere beddua ettiği” propagandasını yapıyor. Sterk TV, Gülen’in beddua ile yetinmeyerek Uludere’de “Kürtler için ölüm emri verdiği” iftirasını da yineledi. Oysa Hocaefendi söz konusu iftirayı net bir şekilde yalanlamıştı.

Türkiye’de yaşanan son tartışmaları, “AKP ve ‘Gülen örgütü’ arasında güç kavgası yaşanıyor” şeklinde yansıtan Sterk TV’nin kullandığı üslup ile hükümete yakın bazı yetkili ve medya kuruluşlarının dili arasındaki paralellik dikkat çekiyor. Sterk TV ayrıca “AKP’ye yakın Sabah ve Takvim gazeteleri, Fethullah Gülen örgütünün ABD gizli servisleri ile düzenli görüşen isimlerini açıklamaya devam ediyor” gibi iftira haberlerine de geniş yer veriyor.

Öte yandan PKK’ya yakın Gündem gazetesinin, Uludere olayının yıldönümünde manşetten verdiği haberde bu katliamdan bile ‘cemaat’i sorumlu tutması dikkat çekti. Söz konusu iftira yayınına Sterk TV ve PKK’ya yakın ANF ajansı da benzer haberlerle destek verdi.

Karalama kampanyasında bunlarla yetinmeyen PKK’ya yakın medya organları, terör örgütü mensuplarının Paris’te öldürülmesini ‘cemaat’e bağlayan yaklaşımı büyüttü. ANF ajansı, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın bu konuyla ilgili açıklamasını manşetine taşıdı.

PKK’ya yakın yayın organı MED Nuçe’de verilen bir başka haberde ise şu ifadeler dikkat çekti: “Okyanus ötesinde oturan ‘tek şef’, okyanusun bu tarafında oturan ‘tek şefe’ beddualar yağdırıyor. Birkaç saat sonra bu taraftaki ‘tek şef’ cevabını yeni beddualarla veriyor.”

ALİHAN HASANOĞLU | İSTANBUL –  CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]