Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eskişehir heyeti Kırım’daki Simferopol Türk Koleji’ni ziyaret etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Türk okullarının dünya barışının yanı sıra faaliyet gösterdikleri ülkelerin gelişmesine ve pırıl pırıl nesillerin yetişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Türk okullarının başarılarının insanı gururlandırdığını belirten Can, “Gittiğimiz her ülkede Türk koleji var. Bulundukları ülkelerin yöneticileri, halkı bu okullardan memnuniyetle bahsediyor. Bunu duyunca insan gururlanıyor.” dedi.

2013 Eskişehir Türk dünyası Kültür Başkenti tanıtım projesi kapsamında Kırım’da bulunan, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, Osmangazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki Uluslararası Simferol Koleji’ni ziyaret etti. Okulu gezerek yetkililerden bilgi alan heyet, öğrencilerle görüşüp hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uluslararası Simferol Koleji Genel Müdürü Said Enver Yıldız, heyeti okul hakkında bilgiler verdi. Okulun 2003 yılından bu yana Kırım’da faaliyet gösterdiğini belirten Genel Müdür Yıldız, “Okulumuz önceki yıl Ukrayna ve Kırım genelindeki en iyi 100 okulu yarışmasında birinci oldu. Kazınılan bu başarıyla Ukrayna’nın en iyi 380 okulunun tanıtıldığı kataloğa girmeye hak kazandı. Ayrıca Kırım Yüksek Meclisi tarafından okulumuza yüksek liyakat nişanı verildi. Bu ödül Ukrayna ve Kırım tarihinde ilk kez yabancı bir kurumu verilen ödül olma özelliğini taşıyor.” şeklinde konuştu.

AK Parti’li Ülker Can ise Türk okullarıyla büyük gurur duyduklarını kaydetti. “Bu okulları gittiğim ülkelerde görünce iftihar ediyorum.” diyen Milletvekili Can, Türk okullarının dünya barışına sundukları katkının yanı sıra faaliyet gösterdikleri ülkelerin gelişmesine ve pırıl pırıl nesillerin yetişmesine büyük katkı sunduğunu vurguladı. Milletvekili Can, şöyle dedi: “Hangi ülkeye giderseniz gidin, bakıyorsunuz bir Türk koleji ve Türkiye’den gelmiş gönül erleri, eğitim sevdalıları var. Bulundukları ülkelerin yöneticileri, halkı bu okullardan çok memnuniyetle bahsediyor. Bu okulların başarısını duyunca, yaptıkları işleri görünce gururlanıyor. ”

Türk okullarının artık bir dünya markası olduğunu dile getiren Can, “Bu okullar sayesinde dünya gençliği adeta yeniden şekilleniyor. Dünya da bir ‘Türk markası’ oluşturuluyor. Bu okullarımızın sağladığı uluslararası başarılar, verdiği nitelikli eğitim bizi gururlandırıyor.” diye konuştu.

Heyet ziyaretin ardından Uluslararası Simferol Koleji önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

ULUSLARARASI SİMFEROPOL TÜRK KOLEJİ

Türk müteşebbisler tarafından Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde açılan Uluslararası Simferepol Koleji, 2003 yılında eğitim-öğretim hayatına başladı. Anaokulu da bulunan okulda eğitim dili Rusça ve Ukraynaca. Okulda bu dillere ek olarak Türkçe, İngilizce, Kırım Tatarcası ve Fransızca da öğretiliyor. Okul kuruluşunun 3. yılında gerek yerel ve gerekse ülke çapında gerçekleştirilen olimpiyatlarda birçok başarı elde etmiş. Türk Okulu, ayrıca Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı’ndan (INEPO) bronz madalya kazanmış. Okulda bu zamana kadar ülkenin önemli şahsiyetlerinin çocukları ve yakınları eğitim almış.

MEHMET KURU | SİMFEROPOL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]