Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Donetsk’te yönetim problemlerinin sosyolojik çözümleri konuşuldu

Ukrayna’nın güneydoğusundaki Donetsk şehrinde “ 9. Uluslararası Sosyoloji Yönetimi Ölçeğinde Günümüzün Problemleri” konulu ilmi konferans düzenlendi.

Donetsk Devlet Yönetim Üniversitesi, Ukrayna Sosyoloji Birliği Donetsk Şubesi ve Diyalog Avrasya Platformu (DAP) Ukrayna Koordinatörlüğü tarafından organize edilen konferansa; 7 ülkeden 31 üniversite ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Konferansta Türkiye’yi DAP Ukrayna Koordinatörü Gökhan Demir ile Fatih Üniversitesi’nden Doç. Dr. İhsan Yılmaz temsil etti.

Açılış konuşmasını konferansa ev sahipliği yapan, Donetsk Devlet Yönetimi Üniversitesi Rektörü Oleksandr Povajnıy yaptı. Oleksandr Povajnıy bu tür etkinliklerin günümüzün şartlarına uygun yöneticilerin yetişmesine katkıda bulunacağını belirtti.

Etkinlikte söz alan Kiev Millî Taras Şevçenko Üniversitesi’nin profesörü Volodımır Serhiyçuk, üyesi olduğu DAP’ın çalışmaları ve konferans çerçevesinde işlenen konunun çok güncelliğine dikkat çekti. Volodımır Serhiyçuk; “Devlet yönetiminde bulunan yetkililer sadece kadroları içerisinde yer alan elemanlar arasındaki ilişkileri sağlamlaştırma ve geliştirmeye yönelik çalışma içinde olmamalı. Yetkililer kendi ülkesinin idarî kurumlar arasındaki kaynaşma ve koordinasyonu sağlamanın yanı sıra milletlerarası ilişkiler, kültürler ve mezhepler arasındaki karşılıklı anlayış, saygı ve hoşgörüyü temini içinde çalışmalılar” dedi.

DAP Ukrayna Koordinatörü Demir ise konuşmasında farklı milletlerin yaşadığı toplumlardaki hoşgörü deneyimi üzerinde durdu.

Fatih Üniversitesi’nden İhsan Yılmaz ise; “İslâmiyet’ten Lâik Bir Topluma Geçiş: Müslüman âleminin ilham Kaynağı Türkiye’de Dinin Sivil Toplumu Dönüştürücü etkisi” konulu sunumunda çeşitli milletlerin bir arada yaşadığı Türkiye’den sosyal yönetim deneyimlerini paylaştı.

Ukraynaca, Rusça ve İngilizce olmak üzere üç dilde gerçekleşen konferansa; Belarus, Kamerun, Polonya, Rusya Federasyonu, ABD ve Türkiye’den katılan konuşmacılar; devlet yönetimi sosyolojisi, işletme sosyolojisi, işletmede sosyal iletişim ve sosyal teknolojiler, organizasyon kültürü, işletmelerde çatışma ve riskler, eğitim reformları, milletlerarası diyalogda hoşgörü ve işbirliği gibi alanlarda toplam 62 sunum gerçekleştirildi. Sunumların, “İşletme sosyolojisi boyutunda günümüzdeki toplumsal problemler” başlığı altında kitap olarak yayımlanması öngörülüyor.

Konferans katılımcılarına DAP Ukrayna Komitesi’nin son dönemde yayımladığı çeşitli eserler dağıtıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]