Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Ukrayna’daki işadamları TUİD’de bayramlaştı

Türk- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) üyeleri bayramlaştı. Derneğin başkent Kiev’deki genel merkezinde gerçekleşen etkinlikte TUİD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burak Pehlivan, TUİD’in kurulduğu 2004 yılından beri Kurban ve Ramazan bayramlarında, ülkede bulunan üyeler ile birlikte bir bayramlaştığını belirterek, bu geleneğin sürmesinin önemine vurgu yaptı.

Pehlivan; “Bu bayramın milletimizin ve İslam Âlemi’nin çok ihtiyaç duyduğu barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum” dedi.

Burak Pehlivan katılımcılara TUİD’in bu yıl ki faaliyetleri konusunda kısa bir bilgi verdi. TUİD’in, THY ve SOCAR ile kurumsal anlaşmalar imzalandığını belirten Pehlivan, söz konusu kurumsal anlaşmaları TUİD üyelerine birer bayram hediyesi olduğunu ifade etti.

Pehlivan sözlerini THY Kiev Müdürü Hakan Yılmaz ile SOCAR Ukrayna Genel Müdür Yardımcısı Azi Aslanov’a teşekkür ederek tamamladı.

Hakan Yılmaz ise Ukrayna Türk iş Dünyası’nın çok dinamik bir topluluk olduğunu ve çeşitli vesileler ile sık sık bir araya geldiğini belirtti. TUİD’in Ramazan iftarının çok geniş bir katılım ile gerçekleştirdiğine de atıfta bulunan Hakan Yılmaz, özellikle yurtdışında yaşayan Türkler için birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu, on yılı aşkın bir süre yurtdışı görevinde bulunduğunu ve bu süreç içerisinde bunu güzel bir biçimde gözlemleme olanağı bulduğunu ifade etti.

Beko Ukrayna Genel Müdürü Mete Karaer ise uzun yıllardır yurtdışında çalıştığını ve yurtdışındaki Türklerin bulunduğu her ülkede bayramlaşmaya verdiğini öneme tanıklık ettiğini belirterek, Kiev’deki bayramlaşmayı tertipleyen TUİD’e ve yöneticilerine organizasyon için teşekkür etti.

Bayramlaşma organizasyonu, bayramlaşma sonrasında yapılan kahvaltı ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son erdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]