Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev otomobil fuarı renkli görüntülerle son buldu FOTO & VİDEO

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 27 Mayıs’ta başlayan 18. Uluslararası Kiev Otomobil Fuarı SIA 2010 renkli görüntülerle tamamlandı. 400’ün üzerinde şirketin katıldığı fuarda; ilk defa Hindistan, Estonya, Malezya, Moldava gibi ülkelerden şirketler de yerlerini aldı.

Kiev’deki SİA fuarına 5 yıldır katıldıklarını belirten, Baykuşoğlu Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. sahibi Mehmet Baykuşoğlu yaptığı değerlendirmede, “Daha önceki fuarlara katılım konusunda devlet desteği almıştık. Bu yıl nedenlerini tam olarak bilmiyorum, milli katılım olmadı. Biz de bireysel olarak katıldık. Diğer yıllara nazaran son iki yıldır krizin etkisiyle katılımcı sayısında bir düşüş var. Bundan dört sene evvel Türkiye’den 73 firma gelmişti fakat bu fuarda sadece 3 tane Türk firması var” dedi.

Ukrayna’da krizin etkilerinin azaldığını gözlemlediklerini belirten Mehmet Baykuşoğlu, Ukrayna’ya son 3 yıldır mal verdiklerini ve fuara pazarda kalıcı olmak maksadıyla katıldıklarını belirtti.

Fuarda; KIA Venga, Lada Priora Coupe, Chevrolet Cruze, LADA Kalina Sport ve Mercedes Benz ? Class Cabrio gibi yeni modellerin Ukrayna lansmanları yapıldı.

23 bin metrekarelik fuar alanında; Mercedes-Benz, Chevrolet, Opel, Hyundai, Kia, Renault, Lada, Groz, Subaru, SsangYong, Chery, Geely, ZAZ ve Bogdan gibi ünlü markalar boy gösterdi.

Elbir Oto yedek Parça İmalat ve Ticaret Limitet Şirketi Genel Müdürü Ahmet Zayim ise; “Biz Ukrayna fuarının bu kadar hareketli olacağını hiç düşünmüyorduk. Hatta devlet bile teşvikleri kaldırdı. Biz kendi imkânlarımızla geldik. Ukrayna’ya benim ilk gelişim. Düşündüğüm gibi bir ülke değil. Epey yeni model araçlar var tamamen bizim çalışabileceğimiz nitelikte bir pazar. Nüfus olarak da epey yoğun ve kalabalık bir ülke. Ülkeye girişte biraz sıkıntılar var ama bunları devletlerimiz çözecektir. Hem de ülkeler birbirlerine yakın. Biz kaliteye önem veren bir şirketiz iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Ürünlerimizin arandığını da gördük. Yeter ki burada malımız bulunsun inşallah güzel şeyler olacak ” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]