Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Türkiye ile İngiltere arasında savunma işbirliği anlaşması

Türkiye ve İngiltere, savunma sektöründe ikili ortaklığı geliştirmek için güvenlik anlaşması imzaladı.

Ankara’da imzalanan güvenlik anlaşmasıyla iki ülke arasında savunma alanında gizli bilgilerin paylaşılmasına imkân sağlayacak yasal zemin oluşturulmuş oldu. İngiliz Büyükelçiliği Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “25 Şubat Cuma günü Ankara’da imzalanan güvenlik anlaşmasıyla da iki ülke arasında savunma alanına ilişkin gizlilik dereceli bilgilerin güvenliğin sağlanması için gerekli yasal çerçevenin oluşturulması amaçlanmaktadır.” denildi.

Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise “Bu güvenlik anlaşması’nın imzalanması, Birleşik Krallık ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkilerin önemini gözler önüne sermekte ve her iki tarafın da gizli bilgilerin korunması konusunda birbirinin güvenlik yasa ve düzenlemelerine duyduğu güveni gösteriyor.” sözlerini kullandı.

Türkiye ile İngiltere arasındaki güvenlik anlaşmasının maddeleri nelerdir?

Konunun uzmanlarına sorduk: “Türkiye ile İngiltere arasında gerçekleşen güncel bir güvenlik anlaşmasının ayrıntılarını veya maddelerini bilmem mümkün değil. Ancak tecrübelerime dayanarak genel bir bilgi sağlayabilirim. Türkiye ve İngiltere gibi ülkeler arasında güvenlik işbirliği ve anlaşmaları genellikle terörle mücadele, istihbarat paylaşımı, siber güvenlik, sınır kontrolü, organize suçlarla mücadele ve savunma alanlarını kapsar. Ancak bu tür bir anlaşmanın ayrıntıları, tarafların belirli çıkarlarına, siyasi ilişkilerine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]