Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı askerine roketli saldırı: 7 şehit

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, terör örgütü üyelerinin roketatarlı ve silahlı saldırısı sonucu 7 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Saldırı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkbal Destek Komutanlığı’ndaki askerlerin nöbet değişimi sırasında meydana geldi.

Görev yerlerine gitmekte olan askeri araca, TEM otoyoluna yakın mesafede terör örgütü mensuplarınca RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İlk ateşte 6 asker şehit olurken, 7 asker yaralandı. Daha sonra yaralı askerlerden biri daha şehit oldu.

Olayı duyan vatandaşlar, İskenderun Devlet Hastanesi’ne gelerek Mehmetçiğe kan bağışında bulunmak için sıraya girdi. Zaman zaman gergin anların yaşandığı hastane önünde vatandaşlar teröre tepki gösterdiler.

Gece, hastane önünde bekleyen bir grup ülkücü, Barış ve Demokrasi Partisi binası önüne yürümek istedi. Polis olayın büyümesini önledi. BDP binasının camları kırılırken, polis ve panzerler geniş güvenlik önlemi aldı. Sabahın ilk ışıkları ile Hatay Emniyet Müdürlüğü’nden takviye kuvvetler ve panzerler, İskenderun’un giriş ve çıkış noktalarında geniş güvenlik önlemi alırken, ekipler, teröristleri yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymamı Cemil Aksak, İskenderun Emniyet Müdürü Yusuf Cinel ile toplantı düzenledi. Emniyet Müdürlüğü çıkışında açıklamalarda bulunun Vali Lekesiz, roketatarlı saldırıda şehit olan Mehmetçiklerin isimlerinin Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kartal, Erol Kaplan, Serhat Aslan, Ümit Akbulut ve Erhan Terlemez olduğunu söyledi.

Lekesiz, “Meydana gelen terör olayında Siyamet Kılınç (Hakkari), Osman Tospulut (Kastamonu), Nedim Çağrıtüre (Manisa) Ankara GATA Hastenesi’ne sevk edildi. Mehmet Aynur (Burdur), Taner Adıyaman (Bitlis) ise İskenderun Devlet Hastanesi’nde, Muammer Altemür (Tokat) ve Erol Sevindik (Ordu) ise İskenderun Deniz Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır.” dedi.

İskenderun Emniyet Müdürlüğü önünde MHP’li vatandaşlar terör olaylarını protesto ederken, Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, terör olaylarının bir an önce bitmesini, hükümetin artık elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

MHP’liler ile ülkücüler, şehitlerin cenazelerinin kaldırılacağı Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’na kadar Türk bayrakları ile yaklaşık 3 kilometre yol yürüyerek terör olaylarını protesto ettiler. İskenderun Adana karayolunu bir süre trafiğe kapatan Ülkücüler, Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı önünde terör olaylarını protesto etti.

Öte yandan, şehit mehmetçileklerin Türk bayrağına sarılı tabutları, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’ndan askeri helikopterlerle memleketlerine gönderildi.

ŞEHİT 6 ASKERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı askerlerini nöbet değişimi için görev yerlerine götüren askeri araca roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan 6 erin kimlikleri açıklandı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olan askerlerin Mardin nüfusuna kayıtlı Serhat Aslan, İzmir nüfusuna kayıtlı Kerem Oğuz Erbay, Erzincan nüfusuna kayıtlı İsmail Kartal, Van nüfusuna kayıtlı Erol Tavukçu, Malatya nüfusuna kayıtlı Ümit Akbulut ile Giresun nüfusuna kayıtlı Erhan Terletme olduğunu bildirdi.

Lekesiz, şehitlerin cenazelerinin, Deniz Er Eğitim Alayında düzenlenecek törenden sonra memleketlerine gönderileceğini ifade etti.

Lekesiz, saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonların sürdüğünü belirtti.

Bu arada, İlçe Emniyet Müdürlüğünün karşısında bulunan MHP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde toplanan bir grup, parti flamaları açarak, ”Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

Yaralı askerlerin isimleri belli oldu

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun’daki Deniz İkmal Destek Komutanlığı’na terör örgütü üyelerince yapılan saldırıda yaralanan askerlerin isimlerini açıkladı.

Vali Lekesiz, saldırının gece nöbet değişimi sırasında yapıldığını aktardı. Lekesiz, “23.58 sıralarında otoban altında bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboga Kışlası İkmal Destek Komutanlığındaki görevli askerleri nöbet yerlerine götüren araca TEM otoyoluna yakın mesafede teröristlerce RPG-7 roket atar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Meydana gelen olayda 6 er şehit oldu. Aynı olayda araç içerisinde bulunan 7 er ise yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan Siyamet Kılınç (Hakkari), Osman Topbulut (Kastamonu) ve Nedim Çağrıtürer (Manisa) tedavileri için Ankara GATA’ya gönderildi. Mehmet Aynur(Burdur) ve Taner Adıyaman (Bitlis) İskenderun Devlet Hastanesi’nde, Muammer Altemur (Tokat) ve Erol Sevindik (Ordu) ise İskenderun Deniz Alayı Hastanesi’nde tedavi görüyor.” dedi.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]