Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Donetsk

Ukrayna Dışişleri: Mariupol saldırısının sorumlusu Rusya

Ukrayna’nın güneydoğusunda Donetsk Bölgesi’nin Mariupol şehrinde pazarın kalabalık olduğu sabah saatlerinde yapılan roket saldırısında, 21 sivil ölmüş, 86 kişi de yaralanmıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ülkenin güneydoğusunda Donetsk Bölgesi’nin Mariupol şehrine sabah saatlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların tarafından yapılan saldırının sorumlusunu, Rusya olarak açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “24 Ocak’ta silahlı ayrılıkçıların insanlığa karşı korkunç bir cinayet daha gerçekleştirdi. Mariupol’de sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik gerçekleşen roketli saldırı sonucunda 20’den fazla sivil öldü ve 80’den fazla kişi de yaralandı. İlk gelen bilgilere göre roketli saldırı mobil roket sistemleri ‘Grad’ ile yapıldı. Bütün dünya can kayıpları için derin üzüntü duyduğunu, hayatını kaybedenlerin akraba ve yakınlarına taziyelerini iletti. Yaralılar acil şifalar diliyoruz.” denildi.

Açıklamada; “Saldırının, DNR’in (Donetsk Halk Cumhuriyeti) terörist gurubu lideri bir gün önce Ukrayna şehirlerine baskınlara hazır olduklarını söylemesinden sonra gerçekleşmesini manidar buluyoruz. Rusya, Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki illegal silahlı gurupların terör faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Kendi silahlı güçlerinin yanı sıra silah, mühimmat, ağır silahlar ve zırhlı araç takviyesinde bulunuyor. Ukrayna’nın; ve ülkenin diğer şehir ve köylerindeki masum sivillere hayatını kaybettiği bütün saldırıların sorumlusu Rusya’dır. Rusya’nın etkisi adlındaki guruplarla temasa geçip saldırıları durdurmasını, askerlerini Ukrayna topraklarından çekmesini, Rusya’nın Ukrayna ile olan sınırlarını kapatmasını ve uluslararası gözlemcilerin oluşturulmasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı yayınladığı mesajda uluslararası toplumdan başta Mariupol saldırı olmak üzere ve diğer tüm terör saldırılarını kınamalarını talep etti. Ayrıca bakanlık terör örgütlerini destekleyen, yataklık eden ve koruyanlara karşı medeni toplumlardan kararlı bir duruş sergileme çağrısında bulundu.

Cinayetin objektif bir şekilde araştırılacağını ve suçluların adalet önünde hesap vereceğini altını çizen Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan (AGİT) özel gözlemci ekibiyle hadiseyi acil bir şekilde soruşturmasını istedi.

Ukrayna’nın güneydoğusunda Donetsk Bölgesi’nin Mariupol şehrinde pazarın kalabalık olduğu sabah saatlerinde yapılan roket saldırısında, 21 sivil ölmüş, 86 kişi de yaralanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KIYİV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]