Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Donetsk

Mariupol’de milli yas 27 Ocak’a kadar uzatıldı

Donetsk Bölgesi’nin Mariupol şehrindeki saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmişti, 12’si ağır olmak üzere 95 kişi de yaralanmıştı.

Ukrayna’nın güneydoğusunda Mariupol’de, Rusya yanlısı ayrılıkçıların sivil halka yönelik gerçekleştirdiği roketli saldırıda hayatını kaybedenler için 25-27 Ocak arasında yas tutuyor.

Mariupol’daki saldırı nedeniyle Suudi Arabistan’daki temaslarını erken tamamlayarak ülkeye dönen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, imzaladığı kararnameyle 25 Ocak’ı ülke genelinde milli yas günü ilan etmişti. Mariupol Belediye Başkanı Yuliy Hotlubey ise aldığı kararla şehirdeki yas günün 27 Ocak’a kadar uzattı. Şehrin tüm resmi binalarında devlet bayrak yarıya indirildi ve saldırının acısını yaşayan şehirdeki tüm eğlence programları iptal edildi.

Bununla birlikte, 24 Ocak’ta Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yapılan roketli saldırıda hayatını kaybedenlerin defin işlemleri bugün başladı. Hayatını kaybeden 30 sivilden, 4’ünün defin işlemleri bugün içerinde gerçekleşecek.

Öte yandan gönüllüler ve mahalle sakinleri 150 kişilik bir yardım çadırı kurdu. Burada gönüllülerden toplanan yardımlarla evleri hasar gördüğü için açıkta kalan kişilere; sıcak yemek, çay, tıbbi ve psikolojik destek veriliyor.

Donetsk Bölgesi’nin Mariupol şehrindeki saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmişti, 12’si ağır olmak üzere 95 kişi de yaralanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | MARİUPOL

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]