Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye: Donetsk ve Luhansk’taki seçimler geçersizdir

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yağılan açıklamada, Türkiye’nin Donbas olarak adlandırılan bölgede Pazar günü yapılan seçimleri tanımadığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada; “Ukrayna’nın ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerinde 2 Kasım’da yapılan, ancak Ukrayna, RF ve AGİT’in katılımıyla üzerinde uzlaşmaya varılan 5 Eylül 2014 tarihli Minsk Protokolü ile Ukrayna hukukuna aykırı olan seçim ve sonuçları Türkiye açısından geçerli değildir.

Bölge istikrarını da tehdit eden krize çözüm bulunması açısından önemli bir adım teşkil eden Minsk Protokolü’yle sağlanan kazanımların kaybedilmemesi için tüm tarafları sözkonusu mutabakatın lafzı ve ruhu ile uyumlu hareket etmeye davet ediyoruz.” denildi.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]