Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Fenerbahçe teslim aldı

Fenerbahçe rakibi Rize Spor’u adeta teslim alıp sahadan sildiği maçta, Kadlec ve Webo’nun golleri ile üç puanı almayı başardı. Teslim alan Fenerbahçe karşısında teslim olan bir deplasman ekibi izledik. Maç sonunda ev sahibi ekibin 29 şutuna karşılık tek bir şutu vardı Rize Spor’un…

Maçın başlangıcından itibaren bekleri ve stoperleri dâhil tüm oyuncuları ile rakibini ceza sahası içerisine hapsetti Fenerbahçe. Kadlec’in konsantrasyon şişmesi, Volkan’ın ise aksine konsantrasyon eksikliği ile kendi kalesine attığı gol de herhangi bir gedik oluşturmadı.

Gerek kanat bekleri Hasan Ali ve Gökhan, gerek hücum hattındaki üçlüsü Emenike, Kuyt ve Alper’in baskısı ile Rize Spor’u adeta boğdu. Mehmet Topal, Meireles ve Diego’nun savunmada ve hücumda havuza düşen topları süpürerek hücum bölgesinde etkili servisi baskıyı yoğunlaştırsa da, Rize ekibinin kalecisi Serkan’ın kurtarışları, Fenerbahçe’li oyuncuların bitiricilikteki beceriksizlik ve şansızlığı golü geciktirdi.

Fenerbahçe gibi bir takımın bu kadar baskı kurduğu ve rakibini şut bombardımanına tuttuğu bir maçı ilk yarıda koparması gerekir. Bu açıdan Kuyt’ın kaçırdığı penaltı bir kırılma noktası olabilirdi, neyse ki Fenerbahçe sahadan galip ayrılarak Kuyt ve tartışmalı kararlara imza atan Hakem İlker Meral’i kurtarmış oldu.

FENERBAHÇE’NİN PENALTICILARI

İlk yarı sonunda soyunma odasına 1-1’lik skorla giden Fenerbahçe bir de penaltı kaçırmıştı. Kuyt Fenerbahçe’ye geldiğinden bu yana, üçüncü penaltısını kaçırdı. Emre’den sonra takımın ikinci penaltıcısı Kuyt; fakat geldiği takımlarda ve milli takımlarda penaltılar atan Sow ve Emenike hiç penaltı atmadı!

Dahası duran toplarda akla gelen ilk isim Diego varken Kuyt penaltı atmamalı. Ayrıca üretkenlikte kısır ve birçok hızlı atağı el freni gibi yavaşlatan Kuyt dinlendirilir ise takıma daha faydalı bir konuma getirilebilir.

ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİĞE KARŞI CESARET VE RİSK

İsmail Kartal’ın ikinci yarıya Kadlec ve Sow değişikliği ile başlaması “öğrenilmiş çaresizlik” psikolojisi ile sahaya çıkan Rize Spor’a karşı doğru bir hamleydi. Rize Sporlu Kıvanç’ın da göstere göstere aldığı kırmızı kart ile takımını 10 kişi bırakması sonucunda ise Fenerbahçe pozisyon üzerine pozisyon buldu.

Golü bulamayan Fenerbahçe’de, İsmail Hoca’nın Meireles’i oyundan çıkararak Webo’yu oyuna dâhil etmesi ile Fenerbahçe adeta 4+6 sistemine döndü. Bu hamle cesaret ve riskin de ötesinde kumardı! Bu hamle farklı bir etki yaratarak takımın temposunu düşürdü; çünkü Diego ve Alper kendi ceza sahaları çevresine kadar rakiplerini takip etmek zorunda kaldılar. Fenerbahçe Meireles’in dönen topları toplayarak servis etmesinden de mahrum kalınca hücum ve savunma arasında derin bir boşluk oluştu. Bu noktada bilinmesi gereken futbol prensibi ise şudur:

“Çok hücum oyuncusu ile oynamak çok pozisyon bulmak ve iyi oynamak anlamına gelmez. Futbol bir oyundur ve bu oyunun en önemli bölgesi ise orta sahadır!” Buna rağmen Fenerbahçe hak ettiği maçı Webo’nun golü ile kazanmasını bildi ve arzulu oyunu ile övgüyü hak etti.

 

HAKEM KARARLARI

Maçın hakemi İlker Meral birçok tartışmalı karara imza attı; maçın ilk yarısında iki tartışmalı pozisyonda Fenerbahçe’li oyuncular elle oynama gerekçesi ile penaltı bekledi. Birincisi net olmasa da ikincisinde Rize Sporlu savunma oyuncusu Emenike’nin şutunda topu çok açık eliyle kesse de penaltı kararı çıkmadı. İkinci yarının başlarında, Hasan Ali ceza sahasında kol ve dirsek müdahalesi ile yerde kalsa da penaltı kararı çıkmadı, yoruma açıktır normaldir. Fakat aynı müdahale şiddeti ve biçimi ile Alper’in rakibine yaptığı hamle sonucu aynı hakemler- ceza sahası dışında olduğu gerekçesi ile olsa gerek!!!– faul kararı verdiler. Koray’ın iki sarı kartı ve kırmızısı hakkında yoruma açık bir nokta olmadığından üzerinde durmak zaman israfıdır!

Tüm bunların yanında maçın en skandal hakem kararı ise 57. dakikada meydana geldi. Emenike ceza sahası dışında, sırtı dönük pozisyonda arkasından rakibi tarafından “biçerdöver” gibi biçildi!

Sanırım İlker Meral maç sonu bu penaltıyı vermeyerek iyi bir notu hak etti!!! Verilen haklı penaltı ve kırmızı kart dolayısı ile diğer penaltıları çalmamak gibi bir kural olduğunu da tüm futbol camiası öğrenmiş oldu!!!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected]

@serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]