Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da artık yolsuzluk milli güvenliği tehdit ediyor

Yolsuzluğun yaygın olduğu eski SSCB devletlerinden Ukrayna’da artık yolsuzluk milli güvenliği tehdit eden unsurlar içerisine alındı. Ukrayna Başsavcısı Viktor Pşonka’nın yaptığı açıklamada; “Ukrayna’daki yolsuzluğun geldiği seviye artık milli güvenliğini tehdit ediyor” dedi.

Bu sene 909 yolsuzluk davasının açıldığını belirten Başsavcı Pşonka, önceki ve iş başındaki hükümetler 26 üst düzey devlet memuru hakkında yolsuzluk davası açıldığını ve bu dosyalardan yarısının yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.
Öte yandan yargı tarafından yolsuzluk suçu sabit görülen şahısların devlete açtıkları zararı geri karşılamasının 10 kat arttığı ve ödenen tazminatın 13 milyon 125 bin dolar olduğunu bildirildi.

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE ULUSAL STRATEJİ BELİRLENECEK
Ukrayna Başsavcısı Pşonka, 2011-2014 tarihleri içerisinde ulusal yolsuzlukla mücadele ve yolsuzluğu önleme stratejileri üzerine taslak bir çalışma yapıyor. Söz konusu stratejik rapor, Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Komitesi tarafından onaylandıktan sonra uygulanmaya başlayacak.

Başsavcı Pşonka; “Yolsuzluk yapanların hangi mevki ve konumda olduğuna bakılmaksızın çok sert ve acımasızca mücadele edilecek” diye konuştu.

Daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ise, Pşonka’ya ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Valeriy Horoşkovskiy’ye kendi birimlerinde yolsuzluk şikâyetlerinin rahat bir şekilde yapılabileceği bir telefon hattının açılması konusunda talimat vermişti.

Yunus Erdoğgdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]