Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya, Ukrayna’dan 10 adet An-158 model uçak alacak

Ukraynalı uçak üreticisi ‘Antonov’ ile Rus leasing şirketi ‘İlyuşin Finans” (İFK) 10 adet Ukrayna yapımı An-158 model uçak satışı hakkında sözleşme yaptı. Bu sözleşmenin tutarının 300 milyon dolar olduğu bildirildi. Anlaşma, 49. Le Burje havacılık fuarı çerçevesinde, Antonov Şirketi Başkanı ve Genel Tasarımcı Dmitriy Kiva ve İFK’nın Genel Müdürü Aleksandr Rubtsov tarafından imzalandı.

Sözleşme şartlarına göre Antonov uçak şirketi uçakları iki sene içerisinde Rus şirketine teslim edecek. Ukrayna şirketi Antonov Le Burje havacılık fuarına An-158 ile katıldı. Söz konusu model 99 yolcu taşıma kapasiteli ve uçuş menzili dört bin kilometreye kadar çıkabiliyor.

An-158 modeli ilk defa geçen sene Farnboro’daki havacılık fuarında görücüye çıkmıştı.

Yunus Erdoğgdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]