Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Donbas

Rus paralı askerler ateş açtı: iki Ukraynalı asker yaralandı

Rusya’nın paralı askerleri Ukrayna’nın doğusu Donbas’ta kan akıtmaya devam ediyor.

Ukrayna Müşterek Kuvvetler harekât karargâhından yapılan açıklamada; 2 Nisan sabah saat 7.00 itibariyle ülkenin doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas’ta açılan ateş sonrasında iki Ukraynalı askerin yaralandığı bildirildi.

Rusya’nın ateşkesi uzatmadığı son 24 saat içerisinde Rus paralı askerlerinin 13 saldırının kaydedildiği bildirildi.

Ukrayna’nın doğusunda cephe hattındaki Ukrayna Birleşik Kuvvetler Karargâhı’nın sözcüsü Anna Novitska yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz gün içinde, 1 Nisan’da, Ortak Kuvvetler harekâtı alanında, Rusya Federasyonu silahlı oluşumları 13 kez ateşkesi ihlal etti. Düşmanca eylemler sonucunda, Müşterek Kuvvetler harekâtından yaralanan iki asker derhal bir hastaneye götürülerek kendilerine gerekli tıbbi yardım sağlandı. Yaralıların durumu iyi” dedi.

Novitska; “Özellikle, Piskiv mevkiinde operasyonel-taktik grubu “Vostok” un sorumluluk alanında, Rus paralı askerleri Minsk anlaşmaları ile yasaklanmış olmasına rağmen 82 ve 120 kalibrelik havanlarla ve Starohnativka, Avdıyivka ve Vodyane yerleşimlerinin yakınlarına ateş açtı. Azak Denizi kıyısındaki Priazovye, düşman, çeşitli sistemlerin ve küçük silahların el bombası fırlatıcılarından Ukrayna mevzilerine ateş etti.” diye konuştu.

Ukrayna Birleşik Kuvvetler Karargâhı’nın sözcüsü Anna Novitska

RUS PARALI ASKERLERİ TANK SAVAR FÜZESİ KULLANDI
Vodyane’den çok uzak olmayan operasyonel-taktik grubu “Kuzey” sorumluluk alanında, Rus paralı askerleri Ukrayna pozisyonları istikametine bir tanksavar füzesi fırlattı. Svetlodarsk, Luhanske ve Zolotoye-4 yerleşimlerinin yakınında, düşman otomatik ağır ve elde tutulan anti-tank bombası fırlatıcıları, büyük kalibreli makineli tüfekler ve hafif silahlarla saldırdı.

Şumı ve Novotoşkivka köylerinin mezrasına, düşman otomatik bomba fırlatıcılarından ateş açtı.

Ukraynalı askerleri de düşman ateşine karşılık verdi.

Muhabir: Konstantin Konevets – Kıyiv

Her gün Ukrayna ve dünya gündemine dair haber ve analizler ücretsiz olarak cep telefonunuza gelsin ister misiniz?

Siz de ‘Zamanım yok, hazır önüme gelsin’ diyenlerdenseniz, günün öne çıkan gelişmeleri ve gündeme dair analizlerini WhatsApp uygulaması aracılığıyla telefonunuza toplu halde gönderiyoruz. Bunun için yapmanız gereken çok basit iki işlem var.

WhatsApp Bültene nasıl üye olabilirsiniz?

  1. Numaramızı hiç kaydetmeden buraya tıklayıp direk “bülten” yazabilirsiniz.

2. UkraynaHaber.com’a ait +380636656525 numarasını telefon rehberinize kaydedin.

Mobil cihazınızdan WhatsApp uygulamasını açın ve bu numaraya “Bülten” yazarak bir mesaj atın.

Hepsi bu kadar…

Telefon numaranız kesinlikle başka kişilerle paylaşılmayacaktır ve sadece WhatsApp bülteni için kullanılacaktır.

Bülten üyeliğinizi nasıl sonlandırabilirsiniz?

WhatsApp’ınıza mesaj gelen numaramıza sadece “İPTAL” yazılı bir mesaj atarak üyeliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Gelen bültenimizi telefonunuzdaki diğer numaralara göndererek haber ve analizleri YouTube.com/UkraynaHaber‘teki videoların daha çok kişiye ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz.


YouTube KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!


TELEGRAM KULLANIYORSANIZ HABERLERDEN CANLI YAYINLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İSTİYORSANIZ TEK TIKLA KANALIMIZA ABONE OLABİLİRSİNİZ…


Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]