Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Rusya’nın talebiyle gözaltına alınan Gülsüm Halilova, serbest bırakıldı

Rusya talep etti Türkiye yerine getirdi.

Rusya Federasyonu’nun talebi üzerine Türkiye’ye girişi sırasında gözaltına alınan ATR Kırım Tatar televizyonu muhabiri Gülsüm Halilova’nın serbest bırakıldığı bildirildi.

Ukrayna’daki gelişmeleri, Twitter hesabı üzerinden paylaşan Gülsüm Halilova’nın dün gece gözaltına alınmıştı. Halilova’nın gözaltına alındığını Kırım Tatar TV kanalı ATR Ayder Mujdabayev, Facebook sayfasından duyurdu.

“Ukrayinska Pravda” (Ukrayna Gerçeği)’inden Sevgil Musayeva, Roman Petrenko’nun imzalı haberde Halilova’nın, Rusya’nın talebi üzerine ve Türkiye’ye giriş yasağı nedeniyle 17 saattir gözaltında tutulduğu belirtildi.

Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’ten İstanbul’a girişte gözaltına alınan Halilova’nın Türkiye’ye giriş yasağı sorunu çözülmesi akabinde yaklaşık 18 saat sonra Türkiye’ye girişine izin verildi.

Mujdabayev’in ise Facebook üzerinden yaptığı açıklamada: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kolluk kuvvetlerine yazıklar olsun! İstanbul’da Rus özel servislerinin talebi üzerine tanınmış Ukraynalı Kırım Tatar gazeteci ve TV kanalı sunucusu Gülsüm Halilova gözaltına alındı.” ifadesini kullandı.

Mujdabayev paylaşımında ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Parlamentosu ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba’dan da yardım istedi.

ÇUBAROV: HALİLOVA SERBEST BIRAKILDI

Ukrayna’daki Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Gülsüm Halilova’nın serbest bırakıldığını duyurdu. Facebook hesabından yaptığı açıklamada Çubarov, Halilova’nın dün akşam Hırvatistan’dan İstanbul’a gelişinde gözaltına alındığını söyledi. Kendisinin son 7 yıl içindeki Türkiye seyahatlerinde iki kez benzer nedenle gözaltına alındığını hatırlatan Çubarov, Rusya’nın İnterpol üyeliğinden çıkarılmasını istedi. Çubarov açıklamasında Türk kolluk kuvvetleri için ‘’İnterpol’den gelen talebi uygulamak zorunda kaldıkları için onları suçlamamak gerekir.’’ ifadesini kullandı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – BoldMedya

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]