Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

[FOTO GALERİ] Özgür medyaya operasyon Ukrayna basınında

Ülkenin önde gelen haber ajanslarından UNİAN haberi abonelerine, “Türkiye’de muhalif gazeteciler tutuklamaya başladı.” şeklinde servisledi.

Ukrayna medyası, Türkiye’de gazetecilere düzenlenen ‘medyaya darbe’ operasyonuna geniş yer ayırdı. Ülkenin neredeyse bütün basın yayın organlarında yer bulan haberlerde, muhalif gazetecilere yapılan baskıların yanı sıra Avrupa Birliği’nin, Türkiye eleştirilerine de yer verildi.

Ülkenin önde gelen haber ajanslarından UNİAN haberi abonelerine, “Türkiye’de muhalif gazeteciler tutuklamaya başladı.” şeklinde servisledi.

Liga News
haber ajansı ise, “Türkiye’de Erdoğan’ı eleştiren gazeteciler toplu halde tutuklandı.” başlığıyla abonelerine ulaştırdı.

Ukrayna devlet haber ajansı Ukrinform ise haberi okurlarına, “Türkiye’de iktidar 20 gazeteciyi “komplo” suçuyla tutuklattı” şeklinde verdi.

UNN (Ukrayna Milli Haberleri) Haber Ajansı ise, Türkiye’de medyaya baskın 24 kişi gözaltına alındı.” şeklinde abonlerine servisledi. Söz konusu haber ajanslarının aboneleri de haberleri geniş şekilde kullandı.

UKRAYNALILAR CANLI YAYINDA İZLEDİ
Ukrayna’nın en çok okunan haber sitesi Ukrainskaya Pravda, “Erdoğan, rejim karşıtı gazetecileri toplu tutuklamaya başladı.” başlığıyla çıkarak, Cihan Haber Ajansı’nın canlı verdiği görüntüleri sitesinden yayınladı.

Ukrayna’nın bir numaralı haber sitesinde, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın gözaltına alınma görüntülerini Ukraynalılara canlı ulaştırmakla kalmadı sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara da yer verdi. Ukrainskaya Pravda, Dumanlı’yı göz altına alına almaya gelen polislerin halkın sivil itaatsizliği nedeniyle Zaman Gazetesi binasına giremediğine dikkat çekti.

Medya haberleri veren Telekritika sitesi ise, twitter fenomeni Fuat Avni’nin 150 gazetecinin tutuklanacağına yönünde attığı twitlere de atıfta bulunarak Erdoğan’nın muhalif gazetecilere operasyon yaptığını yazdı.

Inter Media Group’un haber portalı Podrobnosti ise polisin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’dan, farklı siyasi görüşe sahip Fethullah Gülen’e yakın Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı’na tutuklattığını yazdı.

Ülkenin çok satan haftalık dergisi Korrespondent ise haberi okurlarına, “Türkiye’de rejim karşıtları toplu şekilde tutuklamaya başladı.” şeklinde okurlarına ulaştırdı. Korrespondent’in haberine çok sayıda kişinin yorum yazması dikkat çekti.

TSN TV ise gözaltına almaları, “Türkiye’de muhalif gazetecilerin hükümet aleyhine komplo suçlamasıyla tutuklanmaya başladı.” şeklinde haberleştirdi.

Ülkenin haftalık çıkan prestijli gazetelerinden Zerkalo Nedeli ise “Türkiye’de Medya’ya darbe: 20’den fazla gazeteci tutuklandı.” şeklinde okurlarıyla paylaştı. İleride iktidarın muhalif gazetecilere operasyonlara devam edeceğine; Zaman, Today’sZaman, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Samanyolu TV, Taraf ve Sözcü Gazetelerine yönelik operasyonlar yapılacağı belirtildi.

YUNUS ERDOĞDU | KIYİV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]