Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerVideo

VİDEO | Ukrayna, Türkiye’deki yangınları söndürmeye devam ediyor

Ukrayna Devleti Acil Durumlar Servisi, Türkiye’deki yangınları söndürmeye devam ediyor.

Ukrayna Devleti Acil Durumlar Servisi, büyük çaplı orman yangınlarını söndürmek için Türkiye Cumhuriyeti’ne yardım etmeye devam ediyor.

29 Temmuz’da, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, “Dostum Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çıkan yangınlardan dolayı taziyelerimi sundum. Ukrayna Türkiye’ye gerekli her türlü yardımı sağlayacak. Yangın uçağımız yarın Türkiye’ye gidecek. Ukrayna halkı bu zor zamanda dost Türk halkının yanında olacak.” mesajını paylaştı.

30 Temmuz’da Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve dost Türk halkına ülkenin güneyinde çıkan orman yangınlarından dolayı içten taziyelerimi sunarım. Bugün Ukrayna Acil Durum Servisi’nin 2 itfaiye uçağı AFAD ekiplerine yardım etmek üzere Türkiye’ye yönlendirilecek.” dedi.

30 Temmuz’da Ukrayna Devleti Acil Durumlar Servisi, Türkiye’deki yangınlarla mücadeleye yardım etmek için Ukrayna Acil Durum Devlet Servisinin envanterinde kayıtlı bulunan 2 adet yangın söndürme uçağını Türkiye’ye gönderdi.

“ERDOĞAN RİCA ETTİ GÖNDERDİM”
30 Temmuz’da Zelenskıy, “Söz verdiğim gibi Ukrayna Acil Durum Devlet Servisinin 2 yangın uçağı mürettebatları ve destek grubu ile beraber orman yangınlarını söndürmek için Türkiye’ye gitti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın ricası üzerine tecrübeli uzmanlarımızdan, Türkiye’deki itfaiyecilere bu felaketin üstesinden gelinmesinde yardım etmelerini rica ettim” şeklinde bir mesaj paylaştı.

Ukrayna’dan giden ve Türkiye’deki yangına müdahale eden uçaklarla ilgili paylaşım ise daha Ukrayna Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapıldı. Mesajda; “Ukrayna’nın gönderdiği 2 yangın söndürme uçağı Türkiye’de inip buradaki ekiplere yangınları söndürmede yardımcı oluyorlar. Gerçek dost kara günde belli olur.” denildi.

1 AĞUSTOS İTİBARİYLE UKRAYNA EKİPLERİ 34 SORTİ İLE 272 TON DÖKTÜ YANGINLARA
1 Ağustos’ta yangın söndürme uçakları (iki adet AN-32P) Türkiye Cumhuriyeti’nin Antalya’da 18 defa su alarak havalandı alevlere 144 ton su dökerek yangınla mücadele operasyonlarına devam ediyor.

30 Temmuz’da göreve başladıklarından bu tarafa toplam 34 defa 272 ton su ile alevlere müdahale etti. Ukrayna ekipleri yangını söndürmeye devam ediyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]