Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Vasıl Bodnar’ı Türkiye büyükelçisi olarak atadı

Ukrayna’nın, Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar oldu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 30 Temmuz’da, Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı olan Vasıl Bodnar’ı, Ukrayna’nın Türkiye Cumhuriyetindeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak atadı.

Türkiye’yi yakından tanıyan Vasıl Bodnar, 2015–2017 yılları arasında Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu görevinde bulunmuştu.

VASIL BODNAR KİMDİR?

Vasıl Bodnar, 20 Eylül 1976’da, Ukrayna’nın batısında Ternopil Bölgesinin, Koziv İlçesine (rayonuna) bağlı, Olesyne köyünde dünyaya geldi.

1998 yılında Milli Lviv Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi’nden, akabinde ise 2003 yılında ise aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında Hollanda’daki Klingendal Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde Avrupa entegrasyonu üzerine bir eğitim kursunu tamamladı.

1998’de Ukrayna dışişlerinde çalışmaya başlayan Bodnar, 2004–2006 yılları arasında Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Güney Kafkasya Dairesi Başkanı oldu. 2013–2015 yılları arasında ise Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisinin müsteşarlığı, akabinde 2015–2017 yılları arasında Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu, Ukrayna’nın KEİ Temsilciliği görevini yürüttü.

Kasım 2017’de, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanan Bodnar, İngilizce ve Lehçe bilmektedir. Bodnar, evli, üç çocuğu var.
Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]