Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Ukrayna’yı olimpiyatlarda temsil eden Azerbaycanlı güreşçi yarın ilk sınavına çıkıyor

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında, Ukrayna'yı temsil edecek Azerbaycanlı güreşçi, 3 Ağustos'da Kıyiv saati ile 05:00'de ilk sınavını Danimarkalı güreşçi Fredrik Holmquist Bjerrehuus karşısında verecek. İyi şanslar, Perviz! İyi şanslar, Ukrayna!

Ukrayna Azerbaycanlıları Meclisinin (RAU) Genel Sekreteri Ceyhun Memmedov’un verdiği bilgiye göre, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında, Ukrayna’yı temsil edecek Azerbaycanlı güreşçi, 3 Ağustos’da Kıyiv saati ile 05:00’de ilk sınavını Danimarkalı güreşçi Fredrik Holmquist Bjerrehuus karşısında verecek.

Aralarında Azerbaycanlı güreşçi Perviz Nesibov’un da bulunduğu Ukrayna Olimpiyat güreş takımı Konça-Zaspa Olimpik Eğitim ve Spor Merkezi’nde, “Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarına” ülkedeki Azerbaycan diasporası temsilcileri tarafından uğurlamıştı.

Sporcuları uğurlama merasimine Kıyiv Azerbaycanlıları Kongresi başkanı, RAU kurucu ortağı Oleg Krapivin, RAU Genel Sekreteri Ceyhun Memmedov, RAU Ofis Başkanı Elşad İbrahimov, diaspora gönüllüleri ve sporcular katıldı.

Sporcuları uğurlama merasiminde konuşan ve Azerbaycan diasporası adına takıma şampiyonluk dileyen, Oleg Krapivin: “Bugün size başarılar ve destek dilemek için buradayız. Esas mesele, yüksek sonuçlar göstermek ve yüksek düzeyde karşılanmak! Bizi ancak madalyalarla mutlu edebilirsiniz!” dedi.

Ukrayna Azerbaycanlıları Birleşmiş Diasporası (ODAU) Başkanı ve RAU kurucu ortağı Hikmet Cavadov’un selamlarını ileten Ceyhun Memmedov, “Allah’ın yardımıyla galip geleceğinize inanıyoruz.” diyerek tüm Ukraynalı ve Azerbaycanlı sporculara başarılar diledi.

Ardından Ukrayna Greko-Romen güreş takımının baş antrenörü Perviz Nesibov, Yaşar Nesirov ile Nesibov’un ilk antrenörü Nikolay Saleyev’e Kıyiv Azerbaycanlılar Kongresi ve RAU fahri diplomaları verildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]