Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Çevre

Almanya’da çiftçiler evcil hayvanlarını korumak için yaban kurtlarını vurma izni istiyor

Aşağı Saksonya'da çiftçiler kurtları vurma hakkını talep ediyor

Almanya’da çevreciler ile çiftçiler arasındaki anlaşmazlık çıktı. Aşağı Saksonya’da; insanları ve evcil hayvanları korumak için kurtların vurulma koşullarını düzenleyen bir karar yayımlandı.

Aşağı Saksonya’da kurtların itlaf edilmesine ilişkin yasa; çevreciler ile çiftçiler arasında bir tartışmaya neden oldu.

Kararnameye göre; insanları, otlak hayvanları ve ekonomiye zararı önlemek için kurtların vurulabilecek.

Aşağı Saksonya’daki çevreciler ise doğa ve biyolojik çeşitliliği koruma yetkilileri yabani kurtların korunması gerektiğini belirtti.

Kurtların geçtiğimiz sene sadece bu bölgede 5 milyon avrodan fazla zarar verdiği belirtildi. Kurtların verdiği zarardan muzdarip çifti son on yılda, kurt saldırılarının sayısı hızla arttığını belirtti.

2019 yılındaki verilere göre sürülere her saldırıda ortalama 3,6 evcil hayvan (çoğu sığır) öldürüldü.

Kurt izleme verilerine göre 2018-2019’da Aşağı Saksonya’da 161 saldırıda 420 hayvan öldürüldü, 2019-2020 yılında 243 saldırıda ise bin 87 hayvan öldü.

Yayılan koyun, keçi ve diğer otlak hayvanlarını çitle çevrili alanlara almanın zor olduğunu ifade eden çiftçiler kurtların olmadığı bir alan oluşturmanın ancak vurma izniyle olacağını aksi takdirde ülkedeki meralarda evcil hayvanları otlatmanın ve korumanın imkânsız olduğunu belirtti.

Almanya’da yaklaşık bin adet yaban kurdu bulunuyor. Türü tükenmek üzere.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]