Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Kırım Platformu zirvesi ağustos ayında yapılacak

Kırım’ın işgalden kurtulması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yabancı liderlerin katılımının da beklendiği, Kırım Platformu’nun zirvesi 23 Ağustos 2021’de gerçekleştirilecek

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi (OPU)’dan yapılan açıklamada, uluslar arası katılımın beklendiği Kırım Platformu’nun 23 Ağustos 2021’de Kıyiv’de yapılacağı bildirildi.

Kırım Platformu’nda çeşitli ülkelerden; liderler ve üst düzey yetkililer davet edildi.

Kırım Platformu zirvesinde, Kırım’ın işgalini bitirmeye yönelik bir bildirge ve akabinde de somut kararlar alınması bekleniyor.

Ukrayna, Kırım işgalinin sonlanması ve Kırım’daki Ukraynalıların haklarının korunması için uluslararası arenada koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Zirvenin tarihi 24 Ağustos’ta yani, Ukrayna’nın bağımsızlığının 30’uncu yıldönümüne denk geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Kıyiv’de resmi ziyarette bulunan, Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu’yu, bizzat davet eden Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, diğer taraftan yabancı liderlerle gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri sırasında Kırım Platformu’na katılmaya davet ediyor.

23-24 Ağustos’da gerçekleşecek Kırım Platformuna geniş bir uluslararası katılım bekleniyor.

TÜRKİYE DE KATILACAK

Kırım Platformundan yer alan; Türkiye ile ilgili konuşan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, “Türkiye’nin bu platformda iyi bir ortak olacağından şüphem yok.” demişti.

Kırım Platformunda yer almaları için NATO’ya üye ülkeleri davet ettiğini belirten Dmıtro Kuleba, şimdiden pek çok üye devletin dışişleri bakanının Kırım Platformu girişimine konuşmalarında yer verdiğini söyledi.

NATO üyesi Türkiye’nin, Kıyiv’deki zirveye hangi düzeyde katılacağı henüz bilinmiyor.

Ancak, Türkiye her ne kadar Kırım’ı işgalini tanımasa da, işgalci Rusya ile Dağlık Karabağ’da, Suriye’de birçok konuda anlaştı. Çok iyi olan Türkiye ile Rusya ilişkileri nedeniyle, “Kırım Platformu’nda, Türkiye, Ukrayna’nın müttefiki mi yoksa rakibi mi?” sorusuna verilen cevaplarda analistler arasında görüş birliği yok.

Ukrayna’nın, Kırım Platrformu girişimi Rusya oldukça rahatsız ediyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]