Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Teknoloji

ABD’de kalkışmada kullanılan Parler’i bitirdiler… Parler uygulaması nedir?

Kongre baskını Parler’i devre dışı bıraktı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde Kongre binasını basan Başkan Donald Trump yanlılarının kullandığı sosyal medya uygulaması Parler’in alınacak önlemler sonrası çevrimdışı kaldı.

Peki Twitter ve Facebook gibi sitelere alternatif olmak isteyen bu sosyal platformu kimler, hangi sebepten kullandı?

PLAY STORE, AMAZON, PARLER’İN BARINDIRMA HİZMETİNİ İPTAL ETTİ

AWS şirketi ile Parler’e barındırma hizmeti sağlayan Amazon, uygulamayla ilgili bu hizmetlerini bugün askıya aldı.

Amazon Web Services, Parler’ın web sitesinde paylaşılan şiddet içeriklerindeki artış nedeniyle hizmet şartlarını ihlal ettiğini söyledi.

Kongre baskın planının yapıldığı sosyal medya platformu olduğu düşünülen Parler uygulaması, hem Apple’in uygulama mağazası App Store hem de Google Play Store’dan kaldırılmıştı.

Parler uygulaması, 9 Ocak cumartesi günü App Store’da en çok indirilen aplikasyondu ama artık yerinde yeller esiyor.

BuzzFeed News’te yer alan bilgiye göre, Amazon tarafından Parler’a gönderilen e-postada, “Parler, hizmet şartlarımıza uyamadığından ve kamu güvenliği açısından gerçek bir risk teşkil ettiğinden, Parler’ın hesabını 10 ocak Pazar 23:59 itibariyle askıya almayı planlıyoruz” ifadeleri yer aldı.

PARLER’İN KURUCUSU: BİZE ZARAR VERMEK İÇİN TEKNOLOJİ DEVLERİ KOORDİNELİ HAREKET ETTİ

Parler’in kurucusu John Matz, Amazon’un kararına ilişkin, “Sosyal ağımız bir hafta boyunca erişim sorunu olabilir. Hızlı bir şekilde yeni bir tedarikçi bulmak için her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Matz açıklamasının devamında, “Amazon, Google ve Apple şirketleri, Başkan Trump’ın bütün teknoloji şirketleri tarafından dışlanmasının ardından, bize zarar vermek için koordineli bir şekilde hareket ettiler” iddiasında bulundu.

TWİTTER, ‘ŞİDDETİ KIŞKIRTMA RİSKİNDEN’ DOLAYI TRUMP’IN HESABINI KALICI OLARAK ENGELLEDİ

Twitter hesabı askıya alınan ABD Başkanı Trump yeni bir sosyal medya platformu kuracağını açıkladı

Parler sosyal platformunu kimler niçin kullanıyor?

Twitter’ın Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya alma kararının ardından, çok sayıda Trump destekçisi Parler platformuna geçti.

“Aşırı sağcıların Twitter’i” olarak nitelen bu uygulama Ağustos 2018’de hizmete girdi.

Kendini bir “özgürlükçü” olarak tanıtan John Matze, ana akım sosyal platformlara bir alternatif oluşturma ve “gerçek ifade özgürlüğünü” desteklemek için Parler’i kurduğunu ifade etti.

Programcılar kendi sosyal platformlarında sadece iki önemli kurala çekiyor: Suç teşkil eden paylaşımlar ile spamlara izin verilmiyor.

Ancak Parler, dezenformasyon ve nefret söylemine karşı müdahalede bulunmadığı için öncelikli olarak aşırı sağcı gruplar tarafından kullanılıyor.

CUMHURİYETÇİ KANADINDAN ÖNEMLİ İSİMLER HESAP AÇTI

ABD’deki başkanlık seçimi döneminde Parler’in kullanıcıları 4,5 milyondan 8 milyona çıktı.

Son zamanlarda Cumhuriyetçi parlamenterler de dahil olmak üzere daha geleneksel muhafazakar kesim de bu uygulamaya yöneldi. Trump’ın Parler hesabı olmasa da, avukatı Rudy Giuliani, Fox News’den siyasi yorumcu Sean Hannity ve Cumhuriyetçi Teksas Senatörü Ted Cruz gibi önemli isimler hesaplar açıtı.

Parler, Fransızcada “konuşmak” anlamına geliyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]