Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

Son seçim anketi: Kremlin yanlısı OPZJ, Zelenskıy’nin partisini geride bıraktı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenkıy’nin partisi kan kaybediyor.

Ukrayna’dan son yapılan seçim anketlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin “Halkın Hizmetkârı” partisini geride bıraktı.

Kıyiv Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından 17-23 Aralık tarihleri ​​arasında yapılan “bu hafta sonu seçim olsa” anketinin sonuçları açıklandı.

Anket sonuçlarına göre önümüzdeki Pazar günü seçimler yapılırsa, ülke genelinde sadece 4 parti yüzde 5’lik seçim barajını rahatça aşacak.

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre Kremlin yanlısı, “Yaşatma İçin Muhalif Platform” (OPZJ), Zelenskıy’nin “Halkın Hizmetkarı” geride bıraktı.

Seçim anketin katılanların; yüzde 23,1’i eski enerji Bakanı Yuriy Boyko’nun başkanlığını yaptığı “OPZJ” partisine, yüzde 20,9’u hâlihazırdaki Cumhurbaşkanı Zelenskıy’nin “Halkın Hizmetkarı” partisine, yüzde 14,1’i eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun “Avrupa Dayanışması” partisine, yüzde 9,8’i eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun “Anavatan” partisine oy vereceğini belirtti.

Baraj sınırındaki üç parti ise şöyle; “(Oleg) Lyaşka’nın Radikal Partisi” yüzde 6.1, “(Volodımır) Groysman’ın Ukrayna Stratejisi” partisi yüzde 5.2, “Güç ve Onur” partisi yüzde 4.4.

Diğer siyasi partilerin çoğu seçim barajının altında kalıyor.

Önümüzdeki Pazar günü meclis seçimleri yapılsaydı, yanıt verenlerin yüzde 52,9’u kesinlikle sandık başına gideceğini söylerken, yüzde 19,4’ü sandığa gitme konusunda kararsız.

Sosyologlar, Rus işgali altındaki Kırım, Donetsk ve Luhansk bölgeleri dışında, Ukrayna‘nın tüm bölgelerinde bin 200 kişinin görüşünü aldı.

Anketin hata payının yüzde 25’e yakın veriler için yüzde 2,5 seviyesinde, yüzde 12’ye kadar olan oy alan partiler için yüzde 1,9, yüzde 5’e kadar oy alan partilerde ise yüzde 1,3 olduğunu bildirdi.

Konstantin Konevets – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]