Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Turizm

Ukrayna “koronavirüs” ülkeleri listesini güncelledi: Türkiye “yeşil”, Türkmenistan “kırmızı”

Ukraynalılar, "yeşil" bölge ülkelerinden döndükten sonra 14 günlük bir zorunlu tecride gitmiyor…

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, 13 Kasım 2020 itibariyle “kırmızı” ve “yeşil” bölgelerdeki ülkelerin listesini güncelledi.

Ukraynalı turistlerine gözde destinasyonu; Arnavutluk, Mısır ve Türkiye popüler turizm ülkeleri “yeşil” kalmaya devam ediyor.

Ukraynalıların en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında yer alan; Bulgaristan, Hırvatistan ve Karadağ “kırmızı” kalmaya devam ediyor. Aynı zamanda, bu ülkelerin bazılarında daha katı kısıtlamalar yürürlüğe girdi.

HANGİ ÜLKELER “KIRMIZI” BÖLGEYE DÜŞTÜ?

13 Kasım itibariyle, “kırmızı” bölge 45 ülkeyi içeriyordu (geçen hafta 46 idi), bunlardan bazıları: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, İngiltere, Ermenistan, Gürcistan, İspanya, İtalya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, ABD, Macaristan, Fransa, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Karadağ, İsviçre, İsveç ve diğerleri.

Aynı zamanda, Litvanya ve Sırbistan “yeşil” ten “kırmızı” bölgeye geçerken, Lübnan “kırmızı”dan “yeşile” döndü.

“Kırmızı” bölgeden döndükten sonra, Ukraynalılar “Evde Eylem” uygulamasını kullanarak kendi kendine izolasyona gitmeli ve evden dışarıya çıkmamalı.

Evde kalma ve izolasyon süresi negatif bir Covid-19 (PCR) testi aldıktan sonra bitiyor.

Ukrayna’ya girmek isteyen tüm yabancıların Covid-19 tedavisini kapsayan bir sigorta poliçesine ihtiyacı var.

“Kırmızı” bölge ülkelerinden gelen kişiler, Ukrayna sınırını geçmeden önce en fazla 48 saat önce yapılmış negatif PCR ile COVID-19 testinin sonucuna sahipse karantinada kalmasına gerek yok.

“YEŞİL” BÖLGEDE BULUNAN ÜLKELER

13 Kasım itibarıyla Ukrayna ve diğer 148 ülke (147 hafta öncesine kıyasla) “yeşil” bölgeye dâhil edildi: Avustralya, Azerbaycan, Arnavutluk, Belarus, Brezilya, Yunanistan, Danimarka, Estonya, Mısır, İsrail, Hindistan, İrlanda, İzlanda, Kazakistan, Kanada, Kenya, Kıbrıs, Çin, Kolombiya, Küba, Letonya, Lübnan, Maldivler, Fas, Meksika, Moldova, Nepal, Almanya, Yeni Zelanda, Norveç, BAE, Paraguay, Peru, Rusya, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Finlandiya, Sri Lanka, Japonya ve diğerleri.

Bu ülkelerden döndüğünüzde koronavirüs testi yaptırmanıza veya kendi kendinizi tecrit etmenize gerek yok.

13 Kasım’da Ukrayna Sağlık Bakanlığının yayınladığı “Kırmızı” ve “yeşil” ülkelerin tam listesi:

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]