Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da oyların yüzde 36,5’i sayıldı: 6 parti barajı geçti

Ukrayna’da dün yapılan erken genel seçimlerde oy sayma işlemleri devam ediyor. 35 milyonu aşkın seçmenin bulunduğu ülkede dün seçmenin yarsından fazlası sandık başına gitmişti.

Seçimde Rusya yanlısı partiler bir varlık gösteremezken, Batı yanlısı partiler büyük oranda oy aldı.

Şu ana kadar oyların yüzde 36,5’inin sayıldığı bildirildi. Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu’nun açıkladığı ilk sonuçlara göre yüzde 5’lik barajı 29 partiden sadece 6’sı geçebildi. Sayılan oyların partilere dağılımı ise şöyle; eski Başbakan Arseniy Yatsenük partisi Halk Cephesi 21,61, Petro Poroşenko Bloğu 21,52, Özüne Yardım Partisi 10,96, Muhalefet Bloğu 9,74, Radikal Parti Oleg Lyaşka 7,45 ve eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun Anavatan Partisi 5,73.

Oyların sayılan kısmına göre ulusalcı Özgürlük Partisi 4,66 oranındaki oy oranı ile barajın sınırında. Ukrayna Komünist Partisi ise 3.91 oranında aldığı oy ile parlamentoya girme şansını kaybetti.

Rusya yanlılarının yoğun olarak yaşadığı Kırım ve Sivastopol’de seçimlerde sandıklar açılmadı. Ayrılıkçıların kontrolündeki; Donetsk ve Lugansk Bölgesi’nde seçimlere katılım yüzde 32’iyi aştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]