Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna istihbaratı, yabancılara yasadışı oturum alan şebekeyi çökertti

Oturum şebekesine karşı istihbarat darbesi...

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU) yabancılara, Ukrayna’da yasadışı oturum alan bir çeteyi çökertti. Oturum çetesi sahte belgeler kullanarak Ukrayna’da Orta Doğu ülkelerinden gelen kişilere oturum alıyordu.

Kötü niyetli kişilerin, Jıtomır Bölgesi’nde herhangi bir ekonomik faaliyet yürütmeyen bir dizi hayali ticari şirket kurduğu tespit edildi. Oturum çetesi söz konusu hayali şirketi Ukrayna’ya adı açıklanmayan bir Orta Doğu ülkesinden gelen göçmenlerin yasadışı girişi ve yasal evrakların düzenlenmesi için paravan olarak kullandı.

UkraynaHaber.com’a konuşan organize suçlar uzmanı, devam eden soruşturmanın selameti nedeniyle ülke adının açıklanmadığı belirtildi.

Organizatörlerin yasadışı “hizmetlerinin” bedeli evrakta sahteciliğin türüne bağlı olarak 3 ila 20 bin ABD doları arasında değişiyordu.

21 Ekim’de, SBU karşı istihbarat birimleri, Jıtomır’deki suç örgütünün üyelerinden birini, ülkeye yasadışı girişini organize ettiği şahıstan parasını alırken suçüstü tutukladı. Yapılan arama sonucunda göre, kolluk kuvvetleri, yasadışı faaliyetlere ilişkin büyük miktarda kanıt ele geçirdi.

Yapılan kovuşturmada söz konusu çetenin 332 kişiye oturum aldığı tespit edildi. Jıtomır Bölge savcılığının başlattığı soruşturma çok yönlü devam ediyor.
Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram kanalı aboneliği:
https://t.me/ukraynahaber

Ukrayna WhatsApp ihbar hattı:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]