Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerVideo

VİDEO | Ukrayna istihbaratı ile İsrail’in Ukrayna Büyükelçiliği terörle mücadele tatbikatı yaptı

Senaryoya göre teröristlerin rehin aldığı, İsrail Büyükelçiliği çalışanı başarılı bir operasyonla teröristlerin elinden kurtarıldı.

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU), İsrail Devletinin Kıyiv Büyükelçiliği ile birlikte, terör tatbikatı gerçekleştirdi, senaryoya göre elçiyi rehin alan “teröristleri” etkisiz hale getirmek ve elçiyi kurtarmak için taktik ve özel tatbikatlar gerçekleştirdi.

Diplomatik aracın yolunu keserek İsrail elçisi ve diplomatlarını kaçıran teröristler metruk bir binaya götürdü.

Burada SBU ilk önce müzakere yoluyla çözmeyi denedi. Farklı şekillerde kurtarma girişimlerinden netice alınamayınca ve teröristlerin silahla karşılık vermesini üzerine operasyon başlatıldı. Diplomatlar başarıyla serbest bırakılırken teröristler ise etkisiz hale getirildi.

Başkent Kıyiv’in Peçerskiy ve Desnyanskiy ilçelerinde gerçekleşen tatbikata elçilik mensuplarının yanı sıra; SBU’nun çeşitli birimleri, devlet yürütme organları, Ulusal Polis, Devlet Acil Servisi ve Ulusal Muhafızlar katıldı.

Tehdit aldıklarını ifade eden İsrail Büyükelçisi, Ukrayna istihbaratı temsilcilerine güvenlik konularında işbirliği yaptıkları için teşekkür etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]