Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Fenerbahçe Ülker, Euroleague’de ilk maçını kazandı

Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı, Ukrayna’dan Budivelnik Kiev’i deplasmanda 102-84 yendi.

Başkent Kiev’de Spor Palas salonunda oynanan maç akabinde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) maçı değerlendiren Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’nın baş antrenörü Zeljko Obradovic, “Beklediğimiz gibi zor ve sert bir maç oldu. Her zaman ne tür yarışma olursa olsun kazanarak başlamak önemlidir. Çok açık ki son periyotta yaptığımız iyi savunma maçın sonucunu getirdi bizim için. Bizim anlamamız gereken şey bu. Kazanmak için en önemli yol savunmadan geçiyor. Her bir maçta bunu daha iyi ortaya koymamız lazım. Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum ki, her nerede olursa olsun bizi destekleyen ciddi bir taraftarımız var. Buradan Fenerbahçe taraftarına da teşekkür ediyorum. Ne koşulda olursa olsun nerede olursa olsun bizi destekliyorlar.” dedi.

Oyuncularını ve rakip takımı tebrik eden teknik adam Zeljko Obradovic, son periyottaki savunmanın başarıyı getirdiğinin altını çizdi.

Sarı-lacivertli takımın genç oyuncusu Kenan Sipahi ise, “Bence zor olsa da güzel bir başlangıç yaptık. Bundan sonra Efes, bir de Barselona maçları var. Bütün takımı tebrik ediyorum ve buraya gelen taraftarlara teşekkür ederiz.” diye konuştu.

“GALİBİYETLE BAŞLAMAK HERKESE MORAL VERİYOR”

Fenerbahçe Ülker Basketbol Şubesi yöneticisi Nedim Karakaş ise Cihan’a özel açıklamasında şunları söyledi: “İlk üç periyot içerisinde oynadığımız oyun tatmin etmedi belki. Ama oyunun sonunda oyuncularımız kendilerine yakışır bir şekilde mücadele ederek, rakibe de sadece beş sayı imkanı tanıdırlar ve farklı bir şekilde maçı kazandık. Bizim açımızdan önemli bir galibiyet. Sezona galibiyetle başlamak herkese moral veriyor. Şu ana kadar da morallerimiz yerinde ve devam ediyor. İnşallah önümüzdeki hafta oynayacağımız Barselona ve arkasından oynayacağımız ÇSK maçlarını da kazanırsak ki bütün hedefimiz bu…”

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı İdari Menajeri Cenk Renda ise açıklamasında, “Euroleague’deki bizim grubumuz çok zorlu bir grup. Böyle tarzda maçlar olacağı belli ama kazanmasını bildik. Çok tecrübeli kadroyuz, tecrübeli bir koça sahibiz ve kalitemizi de gösterdik. Bundan sonraki evimizdeki Barselona maçı ve sonraki ÇSK maçı önemli bunları da alıp yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmayı Kiev Büyükelçiliği mensupları, THY Kiev Müdürü Hakan Yılmaz, Türkiye’den takımına destek için gelen Fenerbahçeli ve Ukrayna’daki Türklerden oluşan bir taraftar grubu izledi. Türkiyeli taraftarlar maç süresince takımını tezahüratlarla destekledi.

Ukrayna’ya gelen Türk taraftarının açtığı ‘Neredesin? Vallahi maçtayım aşkım’, ‘En kötü deplasmanımız böyle olsun, Bayramınız mübarek olsun.’ şeklindeki pankartlar ise dikkat çekti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]