Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Zelenskıy, Ukrayna Dış İstihbarat Teşkilatı’na yeni talimatlar verdi

Zelenskıy, Ukrayna Dış İstihbarat Teşkilatını ziyaret etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yeni atanan Ukrayna Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanı (SZRU) Valeriy Kondratyuk’u, SZRU personeline takdim etti.

Kondratyuk’un görev takdim törenine; Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Savunma Bakanı Andriy Taran, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanı Ruslan Homçak katıldı.

Zelenskıy, “Mükemmel mesleki eğitim, yüksek eğitim seviyesi, askeri istihbarat, kolluk kuvvetleri, diplomatik hizmetler ve diğer devlet kurumlarındaki üst düzey görevlerinde kazanılan önemli idare tecrübesi Valeriy Kondratyuk’un üstlendiği ülkemizin tüm sorumluluklarını başarıyla yerine getirmeye liyakati olduğunu gösteriyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, yeni atanan SZRU başkanı Kondratyuk’a resmi kimlik kartını sundu.

Zelenskıy, Valeriy Kondratyuk’un önderliğinde, SZRU’nın Ukrayna’ya karşı devam eden hibrit (çok yönlü) savaş koşullarında milli çıkarları koruma yeteneğini güçlendireceğine olan inancını dile getirdi.

Takdim töreninde Valeriy Kondratyuk da Zelenskıy’e kendisine yüksek düzeyde duyduğu güven için teşekkür etti.

Kondratyuk: “Dış İstihbarat Teşkilatı’nda verilecek görevleri yerine getirme hususunda sorumluluğumu anlıyorum” diye konuştu.

Valeriy Kondratyuk, SZRU başkanı olarak faaliyetlerindeki önceliklerin istihbarat toplama cihazlarını ve teknik altyapıyı güçlendireceğini, bilgi ve analitik birimlerin çalışmalarını, siber ve sanal zekanın kullanılacağını, malzeme ve teknik ihtiyaçları, çalışanların ve ailelerinin sosyal imkanlarını iyileştireceğini söyledi.

ZELENSKIY: CESUR OLUN
Törende SZRU personelinden cesur ve kararlı olmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Dış İstihbarat Teşkilatı’nın önceliklerini, potansiyel tehdit ve zorlukların etkili bir şekilde tanımlanması, geçici olarak Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerin geri dönüşüne yardım, milli ekonomik çıkarların korunması, savunma sanayinin geliştirilmesi, düşmanın algı operasyonlarına karşı koyulması ve yurtdışındaki Ukraynalıların korunması şeklinde sıraladı.

Ukrayna’nın çıkarları tehdit eden tüm potansiyel tehlikelere karşı dikkatli olmalarını isteyen Zelenskıy, “Devletin, bağımsızlığımızın, bağımsızlığına kast eden düşmanlarının planları ve niyetleri hakkında uyarı bilgileri edinmek, egemenliğimiz kilit bir istihbarat işlevidir ” diye konuştu.

SZRU’nun aynı zamanda işgal altındaki bölgelerin geri dönüşü üzerine siyasi diyaloga etkin bir şekilde eşlik etmesini isteyen Zelenskıy, toplanılacak istihbarat bilgilerini hem Minsk’te hem de Normandiya formatında devam eden toplantı sırasında Ukrayna’nın en uygun müzakere pozisyonunu alması için beklediğini ifade etti.

Buna ek olarak, Zelenskıy, SZRU’nun yeni başkanından Ukrayna’nın milli ekonomik menfaatlerini koruma hususuna odaklanmasını, ülkedeki elverişsiz projelerin engellenmesinin istihbarat toplamanın odak noktası olması gerektiğini vurguladı.

SZRU’dan ayrıca Ukrayna savunma endüstrisine kendi silah ve askeri teçhizat modellerinin geliştirilmesi ve üretiminde yardımcı olmasını isteyen Zelenskıy, düşmanca kullanılan bilgi işlemlerinin tespiti, önlenmesi ve etkisizleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Buna ek olarak, Zelenskıy, SZRU’nun yurtdışındaki Ukraynalıları küresel tehditler, özellikle de koronavirüs salgını, terörist saldırılar ve uluslararası suçlara karşı da korunmasının önemine dikkat çekti.

SZRU çalışanlarından halka ve devlete olan inançlarını kaybetmemeye çağıran Zelenskıy, Kondratyuk’tan teşkilatın personelinin eğitimini ve teşkilatta profesyonel bir şekilde reform yapılmasını emretti.

Zelenskıy, 5 Haziran’da Valeriy Kondratyuk’u atadığına ilişkin kararnameyi imzalamıştı.

VALERİY KONDRATYUK KİMDİR?

Zelenskıy, Ukrayna Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanını değiştirdi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]