Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Zelenskıy, Ukrayna Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanını değiştirdi

Yeni atanan Valeriy Kondratyuk kimdir?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Dış İstihbarat Teşkilatı (SZRU) başkanlığı görevine Valeriy Kondratyuk’u atadı.

Zelenskıy, bugün imzaladığı SZRU başkanlığı hakkındaki kanun hükmündeki kararnameler ile Valeriy Yevdokimov’u görevden alarak yerine Valeriy Kondratyuk’u atadı.

Ukrayna ordusunun kadrolu askeri istihbarat subayı olan Kondratyuk’u daha önce Ukrayna’nın ABD’deki askeri ataşeliği gibi önemli diplomatik görevlerde bulundu.

VALERİY KONDRATYUK KİMDİR?
1 Ocak 1970 (50 yaşında) Ukrayna’nın Kirovograd şehri doğumlu Valeriy Kondratyuk, 1991 yılında Kıyiv Yüksek Askeri Komutanlığı bünyesindeki Kızıl Bayrak M. V. Frunze Okulu’ndan mezun oldu.

Kondratyuk, Cumhurbaşkanı vekili Oleksander Turçinov’un 3 Mart 2014’de imzaladığı kararname ile Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU) Karşı istihbarat Dairesi Başkanı olarak atandı.

25 Mart 2015’te Kondratyuk’a korgeneral rütbesi verildi.

24 Temmuz 2015’te eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından, SBU Karşı istihbarat Daire Başkanlığı görevinden alındı.

28 Temmuz 2015’te Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Başkanı olarak atandı.

15 Ekim 2016’da Ukrayna Cumhurbaşkanı İdaresi Başkan Yardımcısı olarak atandı.

26 Şubat 2019’da istifasını eski Cumhurbaşkanı Poroşenko’ya sundu. Kondratyuk, istifası ile ilgili yaptığı açıklamada, Poroşenko’nun kendisini ülkenin tek savunucusu olarak görmesinden rahatsız olduğunu ifade etmiş ülkede barışı koruyan binlerce asker ve Ukrayna’nın iyiliğine hizmet eden yüzlerce diplomata haksızlık ediyor demişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]