Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
İş Dünyası

Türkiye’de iki ayda 16 bine yakın işyeri kapısına kilit vurdu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 1 Mart-30 Nisan tarihlerinde 16 bine yakın işyerinin kapandığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, koronavirüs  salgınından etkilenen işyeri sayısını öğrenmek için Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Gürer’in önergesini yanıtlayan Pekcan, aynı dönemde işini kaybeden ve işsizlik sigortasından yararlananların sayısına dair soruya yanıt vermedi. Yalnızca işyerleriyle ilgili verileri paylaştı.

Buna göre, iki aylık sürede 15 bin 948 işyeri kapandı. Aynı dönemde 78 bin 954 işyeri de tescil edildi.

‘Sayı daha da artacak’

Yanıtı değerlendiren Gürer, kapanan işyerlerindeki 10 binlerce çalışanın işsiz kaldığını belirterek kapanan işyeri sayısının daha da artacağına işaret etti.

CHP’li vekil, tescil edilen işyeri sayısının, yeni açılan işyeri olmadığını, faaliyette olan ancak sisteme yeni kaydedilenler olduğunu ifade etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]