Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

İsrail milli havayolu şirketi El Al, Türkiye’de toplanan yardımları ABD’ye götürdü

İsrail’in ulusal havayolu şirketi "EL AL", 13 yıl sonra İstanbul’a sefer gerçekleştirdi. İstanbul'a inen uçağın daha sonra Covid-19 virüsüyle mücadele için gerekli 23 ton malzemeyi, Tel Aviv üzerinden New York'a, Amerikalılara taşımak üzere yola çıktığı bildirildi.

Türkiye’deki İsrail Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, EL AL Havayolu şirketine ait bir kargo uçağının bu sabah İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yaptığı belirtilerek, “THY’nin yanı sıra EL AL da Tel Aviv ile İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek, iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak.” denildi.

EL AL, Tel Aviv-İstanbul seferinde düzenli bir kargo uçuş seferi uygulamak için bir süre önce Türkiye’ye resmi başvuruda bulunmuştu.

Ronen Shaira, ”Şu an korona virüsü sebebiyle El Al uçakları maalesef yolcu taşıyamıyor. Biz de uçaklarımızı kargo uçaklarına dönüştürdük. Bu uçakları, korona virüsü için mücadele için gerekli insani yardım, yani koronaya karşı savaşta kullanılabilecek çeşitli tıbbi yardım malzemelerini taşımak için kullanmaya karar verdik. Çin, ABD gibi ülkelerle korona ile savaşmak için gereken eldiven, maske, tulum gibi malzemeleri taşımaya yönelik bir proje oluşturduk. Çeşitli ülkelerde eksik olan bu malzemeleri taşımak için ülkelerle bağlantı kurduk. İstanbul uçuşlarımızı da aynı amaçla talep ettik” dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]