Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gül: Atalarımızın ortak kültürü çerçevesinde bir araya geldik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dünyası’nın ortak kültür çerçevesinde bir araya geldiklerini söyledi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları 10. Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Gül, çok önemli kararları hayata geçireceklerinin altını çizdi. Çırağan Sarayı’da başlayan zirveye; Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Geçici Yönetimi Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov katıldı.

Gül, zirvenin resmi açlış töreni öncesi konuklarını tek tek karşıladı. Daha sonra, zirvenin açılış töreni yapıldı. Gül, törende dün dışişleri bakanlarının ilk resmi toplantısının yaptıldığını hatırlatarak, alınan kararlar hakkında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bilgi vereceğini belirtti. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Toplantı sonunda liderler, ortak basın açıklaması yapacak.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları 10. Zirvesi’nin en önemli kararı Türk İşbrliği Konseyi’nin kurulması.

 

Ahmet Temir – İstanbul – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]