Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko açlık grevi yapıyor

Rusya ile imzaladığı doğalgaz anlaşmaları dolayısı ile 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Ukrayna’nın eski Başbakanı Yuliya Timoşenko, tutuklu bulunduğu Rusya sınırındaki Harkiv şehrindeki Kaçaniv cezaevinde açlık grevi yapıyor.

Timoşenko’nun avukatı Sergey Vlasenko cezaevi ziyareti çıkışında, müvekkili Timoşenko’nun 20 Nisan’dan bu tarafa açlık grevi yaptığını bildirdi. Yapılan açıklamada; Timoşenko’nun açlık grevinin ülkedeki yaşananlara ve cezaevinde şartlarına karşı bir protesto niteliğinde olduğunu belirtildi.

Avukatı Sergey Vlasenko, Timoşenko’nun yataktan kalkamayacak durumda olduğunu da söyledi. 20 Nisan’da Timoşenko’yu hastaneye götürülmüştü. Timoşenko hastaneye sevk esnasında kendisine zor kullanıldığını, karnına darbe aldığını, zorla götürüldüğü için bilekleri ve vücudunda morluklar oluştuğunu iddia etmişti.

Vlasenko; “İki gardiyan müvekkilimi zorla bileklerden tutup kucaklayıp araca bindirdi. Bunun sonucunda Timoşenko’nun vücudunda morluklar ve ezikler oluştu.” dedi.

Öte yandan Timoşenko’nun lideri olduğu Byut Hareketi, ülkenin başsavcılık makamı tarafından son gelişmelerin aydınlatılması talebiyle Ukrayna Parlamentosu’nu bloke etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]