Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki Hıristiyanlar Söğütlü Pazar bayramını kutluyor

Ukrayna’da en yaygın Hıristiyanlık mezheplerinin mensupları Ortodokslar ve Grek Katolikleri bugün “Verbna Nedilya – Söğütlü Pazar” bayramını kutluyor. Bugün dindar Ortodokslar ve Grek Katolikleri kiliselere gidip söğüt dallarını kutsatırlar.

Mevcut kilise takvimine göre, yıl içinde kutlanan 12 bayramdan birisi olan Söğütlü Pazar, Hz. İsa’nın Kudüs’e girişini temsil ediyor. Mevcut Hıristiyanlık akidesine göre Hz. İsa Peygamber – yine aynı akideye göre – çarmıh hadisesinden birkaç gün önce eşek (bir rivayete göre katır) sırtında Kudüs’e giriyor.

Burada artık kendisini tanıyanlar ve inananlar onu karşılayıp ezgiler işliğinde geçeceği yollara palmiye dalları sererek “hoş geldin” diyorlar. Ukrayna’da bayramın adı palmiye yerini alan söğüt dallarından geliyor. Ayrıca, Ukrayna’nın kadim kültüründe, baharın geldiğini belirten benzer bayramlar da eskiden beri kutlanırmış.

ORUCUN BİTİMİNE 7 GÜN KALDI
Hayvansal gıdaların yenmediği büyük orucun son haftasına girildi. Riyazet yapanlar için kalan son yedi gün zor geçer. Bu dönemde orucun bazı şartları ihlal edilerek balık türü hayvansal gıdalar tüketilir.

 

Yedi günlük inziva sonunda Hz. İsa’nın (A.S.) göğe yükselişi, yani “Paskalya Bayramı” kutlanır.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]