Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO VE VİDEO] Türkiye’nin 2023 hedefi 1 milyonun üzerinde Ukraynalı turist

Turizmi, 4 mevsim 12 aya yaymak isteyen Türkiye, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen ve turizm profesyonellerine hitap eden 7. Ukrayna Turizm Forumu’na katıldı.
10-11 Ekim günlerinde devam edecek turizm forumunda; seminer, yuvarlak masa toplantısı, konferans, eğitim, sunum ve basın toplantısı yapılacak.

Forum açılışı akabinde düzenlenen ve sadece diplomatik misyon temsilcilerinin katıldığı basın toplantısına Kiev Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız, Türkiye turizmi ile ilgi istatistiki bilgileri paylaştı.

Berat Yıldız burada yaptığı konuşmada: “Bu sene çok büyük bir artış beklemiyorduk ama biraz beklentimizin üzerinde bir durumla karşılaştık. İlk 8 ay içerisinde, Ukrayna’dan Türkiye’ye girişlerde yüzde 5 civarında bir artış var. Ukraynalı turistin yüzde 60’ı Antalya’yı tercih ediyor. Antalya’da ise yüzde 1,5 seviyesinde Ukraynalı turist düşüşü görüldü. Ukraynalı turist artık, Avrupalı, İngiliz turistlerin tercih ettiği Muğla’ya yöneliyor. Muğla’da yüzde 30’lara varan Ukraynalı turist artışı kaydettik. Plaj-deniz turizminde Ukrayna’dan Türkiye’ye girişlerde düşüş yaşanamadı aksine çok az da olsa bir artış var. Artan uçuşlar nedeniyle İstanbul’a giden Ukraynalı turist sayısında da yüzde 13 oranında artış kaydedildi” dedi.

TÜRKİYE STANDINA İLGİ BÜYÜKTÜ
Forumda en çok kalabalığın Türkiye standında olduğu görüldü. Forumu Cihan Haber Ajansı’na özel değerlendiren Kiev Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız; “Türkiye iyi bilinmesine rağmen sürekli artan bir ilgi var. Standımızda materyallerimizle, küçük hediyelik eşyalarımızla her zaman ilgi görür. Bu sene yüzde 5 artışla, 600 bin kadar Ukraynalı turist bekliyoruz. Bizim 2023 hedefimiz bu sayıyı bir milyonun üzerine çıkartmak. Ukrayna’nın (46 milyonluk) nüfusu itibariyle böyle bir potansiyeli var.” diye konuştu.

Kış fuarına katılmalarının nedenini Doğu Anadolu’daki; Ağrı-Sarıkamış ve Erzurum- Palandöken’deki tesislerde Ukraynalı turistlerin ilk sıralarda yer almasına bağlayan Berat Yıldız, Ukraynalıların Türkiye’nin kış turizmi tarafını da keşfettiğini ve turizmi 12 aya yaymak istediklerini söyledi.

FORUMA 6 BİN ACENTE KAYIT YAPTIRDI
Bu seneki foruma; Türkiye, Ukrayna, Estonya, Litvanya, İspanya ve Çek Cumhuriyeti milli katılım gerçekleştirdi.

Toplam 97 katılımcının olduğu forumu 6 bin turizm acente temsilcisi ziyaret edecek.

Forumda, milli katılımların yanı sıra; Arjantin, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti ve Mısır’ın önde gelen tur operatörleri ve havayolu şirketleri de stant açtı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]