Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

[SAHTE AHMET ALTAN MEKTUBU] Hapisten notlar: “İlk seçimlerde tarihe gömüleceksin”

Gazeteci-yazar Ahmet Altan’ın yazdığı öne sürülen, “Ahmet Altan. HAPİSTEN NOTLAR / 14-04-2020 / Salı " İLK SEÇİMLERDE TARİHE GÖMÜLECEKSİN” başlıklı bir mektup, sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Facebook, Twitter ve Whatsapp grupları üzerinden, yazar Ahmet Altan’a ait olduğu öne sürülen sahte bir mektup dolaşıma sokuldu.

Anlatım bozukluğuyla dikkat çeken mektup, hakkında açıklama yapan Ahmet Altan‘ın kızı, Sanem Altan sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde, “Dostum, #AhmetAltan gibi yazabilir misin ya!! Kim yazabilir ki, belki ben :)))) Neyi deniyorsun bi anlasam. Ahmet Altanın hiçbirseyi taklit edilemez ki, cesaretini dik duruşunu denemeyi desene, yazısından önce!! O yazıdan da zor değil mi!! Sahte hesaplara inanan var mı?” diyerek, sahte mektuba tepki gösterdi.

Ahmet Altan’ın  avukatı Figen Albuga Çalıkuşu yaptığı açıklamada; “Facebook, Twitter ve Whatsapp grupları üzerinden, Müvekkilim Ahmet Altan’a aitmiş gibi SAHTE YAZI ve GÖRÜŞLERİ yazanlar ve yayanlar hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Aslı olmayan bu SAHTE PAYLAŞIMLARA itibar edilmemesi rica ederim.” dedi.

Sanem Altan babası ile son telefon görüşmesi hakkında da, “20 dakika oldu görüşmeleri. Süre biterken tel ötüp haber veriyor, babam dedi ki ‘sanırım ilk 10 dakika bitti’ Saate baktım 19. dakikadayız ‘Baba bir dakika kalmış’ dedim. ‘Nasıl bu kadar çabuk geçti seni çok seviyorum’ dedi ve yüzümüze kapandı. Saatler geçti, hala o dakikanın içindeyim. #AhmetAltan ifadelerini paylaştı.

İmla hataları ve anlatım bozukluğuyla dolu, Ahmet Altan “HAPİSTEN NOTLAR / 14-04-2020 / Salı “İLK SEÇİMLERDE TARİHE GÖMÜLECEKSİN” cümlesiyle başlayan sahte mektupta, Ahmet Altan Taraf gazetesinde ki dönem ve Ergenekon soruşturmaları sürecindeki tutumu nedeniyle öz eleştiri yapıyor.

Reisicumhur Recep T. Erdoğan’ın, basın toplantısında Süleyman Soyluyu savunması eleştiriliyor.

Sözde mektupta, “Bahçeli en son hastaneye kaldırıldığından beri, ayakta zor duruyor. Ölmesin diye Allah’a her gün yalvarıyorsun. Bahçeli vefat ederse, MHP’nin dağılmasından korkuyorsun.” ifadeleri var.

Gerçek adıyla yazmaya cesaret edemeyenler tarafından yazılan sahte mektup, “Unutma bu dünyada hiç kimse ve hiçbirşey sonsuz değildir. Corona virüsü belki seni fiziksel olarak öldürmeyecek ama, virüsten sonra senin enkaz haline getirdiğin Türkiye, ilk seçimlerde seni Tarihe gömeceğinden hiç şüphen olmasın.” sözleriyle bitiyor.

DAHA ÖNCE DE YAZILDI

Ahmet Altan’ın kızı Sanem Altan, 2020 yılbaşında yazılan sahte mektuba tepki göstererek, “Ne yaparsanız yapın Onu kendinize benzetemeyeceksiniz!” demişti.

Sanem Altan, söz konusu sahte mektuba ilişkin o dönemde sosyal medyadan şu açıklamayı yapmıştı:

“Ne yaparsanız yapın onu kendinize benzetemeyeceksiniz! Ahmet Altan yazdı denilen yazı, her şeyin başında yazıya ihanet bir metin, o ne çirkin cümleler. Ahmet Altan büyük bir yazardır, o yazının onun kaleminden çıkmadığı bu sebeple bile bellidir, inanmakta çıkarı olan inanır buna, net!”

Ukrayna Haber

İşte Ahmet Altan’ın tarihi savunmasının tam metni

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]