Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

İngilizlerin istihbarat kalesi NCF nedir?

İngiltere, Savunma Yeteneklerini Güçlendiriyor

Amerika Siber Komutanlığı’nın Başkanı Paul Nakasone, göğsü madalyalarla kaplı dört yıldızlı bir generaldir. İngiltere’nin Ulusal Siber Gücü’nün (NCF) komutanı ise, hükümetin adını gizli tutmak istediği İngiltere’nin sinyal-istihbarat servisi GCHQ’da 20 yıllık bir emektardır. Saldırgan siber operasyonlardan sorumlu olan bu iki teşkilat, ulusal güvenliği sağlamak için büyük öneme sahiptir.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 19 Kasım’da savunmaya yönelik en büyük yatırım programını açıkladı. Bu program, 6,5 milyar sterlinlik (8,7 milyar dolar) ek bir finansman sağlayarak on yıllık askeri kesintileri geri çeviriyor ve İngiltere’nin savunma yeteneklerini güçlendiriyor. İngiltere’nin, bu yıl 46,5 milyar sterlinlik bütçesiyle NATO’da Amerika’dan sonra en çok harcama yapan ve Avrupa’nın en büyüğü olduğu bilinmektedir.

Savunma yatırım programı, denizlere ve gökyüzüne yönelik bir eğim içeriyor. Ayrıca gemilere daha fazla yatırım yapılacak ve gelecek yıl Asya’ya bir uçak gemisi gönderilecek. Uydulara yönelik tehditleri izlemek için ise bir Uzay Komutanlığı kurulacak.

İngiltere’nin savunma yatırım programı, ülkenin ulusal güvenliği için büyük önem taşıyor. Bu program sayesinde, ülke siber güvenlik, denizler ve hava sahası gibi alanlarda daha güçlü bir konuma sahip olacak.

İngiltere’deki Britain’s National Cyber Force (NCF) nedir?

Britain’s National Cyber Force (NCF), Birleşik Krallık hükümeti tarafından 2020 yılında kurulan bir ulusal siber güç birimidir. NCF, Birleşik Krallık’ın siber savunma ve ulusal güvenliğinin güçlendirilmesi için çalışmaktadır.

NCF, İngiliz Savunma Bakanlığı ve İngiliz Gizli İstihbarat Servisi (MI6) tarafından ortaklaşa yönetilmektedir. Bu birim, siber saldırıları önlemek, siber casusluğu önlemek ve yabancı hükümetlerin, örgütlerin ve bireylerin İngiltere’nin siber güvenliği ve çıkarlarına zarar vermesini engellemek için çalışmaktadır.

NCF, ayrıca Birleşik Krallık hükümetinin siber güvenlik stratejisinin bir parçası olarak siber saldırı kapasitesini de geliştirmektedir. Bu amaçla, NCF, siber saldırı ekipmanlarını ve teknolojilerini geliştirmek ve siber saldırılarda kullanmak üzere yetenekli siber savunma uzmanları yetiştirmek için yatırım yapmaktadır.

NCF, Birleşik Krallık’ın yanı sıra NATO ve diğer uluslararası ortaklarıyla da işbirliği yapmaktadır. Bu işbirliği sayesinde, NCF siber güvenlikte uluslararası standartları belirlemek ve dünya çapındaki siber tehditlere karşı koymak için daha etkili bir şekilde çalışabilmektedir.

Birleşik Krallık hükümeti, NCF’nin faaliyetlerini yasal olarak düzenlemek ve denetlemek için bir yasa tasarısı hazırlamaktadır. Bu tasarı, NCF’nin yasal bir çerçevede faaliyet göstermesini ve siber saldırıların hukuki sonuçlarına ilişkin sorumluluğunu da belirlemektedir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]