Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin: Ukrayna’ya bağımlılığımız azalacak

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ülkenin 2008’de yaşanan küresel ekonomik kriz sürecinden çıktığını, bu yıl gerçekleşecek yüzde 4,2-4,3’lük büyümenin ardından kriz sürecindeki kayıpların tamamı ile telafi edileceğini söyledi.

İktidar partisi Birleşik Rusya’nın bölgesel toplantısında konuşan Rusya Başbakanı, “Gayri Safi Milli Hasılada büyüme bu yıl yüzde 4’ü geçer” dedi. Putin, “Bunun anlamı 2012’nin başında ekonomimiz kriz sürecindeki gerilemeyi tamamı ile kapatmış oluyor. Yüzde 4,2-4,3 büyüme kötü değil. Ancak bizim hedefimiz çok daha iyisi olmalı” şeklinde konuştu.

Rusya Ekonomi Bakanlığı ilk yarıda yaşanan durgunluk nedeni ile ekonomik büyüme tahminlerini 2011 için yüzde 4,2’den yüzde 4,1’e çekmişti. 2012 için yüzde 3,7 olan büyüme rakamını yüzde 3,5’e indiren bakanlık, 2013 büyüme rakamını da yüzde 4 olarak revize etmişti. Bakanlığın tahminlerine göre Rusya 2014’de yüzde 4,6 büyüyecek.

TRANSİT ÜLKELERİN DİKTATÖRLÜĞÜNDEN KURTULUYORUZ

Rusya ekonomisinin diğer gelişmiş ülkelere göre çok daha hızlı toparlandığına dikkat çeken Putin, Kuzey Akım doğalgaz boru hattına doğalgaz verilmesine de başlanacağını hatırlattı.

Rusya’yı Baltık Denizi’nin altından geçen doğalgaz boru hattı ile Almanya’ya doğrudan bağlayan Kuzey Akım doğalgaz boru hattı birkaç ay içinde aktif hale gelecek. Ukrayna gibi ülkelere bağımlığın azalacağına işaret eden Rusya Başbakanı, “Bunun anlamı transit ülkelerin diktatörlüğünden kurtuluyoruz. Avrupa ile enerji ilişkilerimiz açısından bu hat bir pencere olacak” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]