Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Afrika Gıda Yardımı Kampanyası

Afrika’ya yardım için sms numaraları

 

KİMSE YOK MU?: 5777’ye “ACLIK” yazıp boşluk bırakarak 5 TL gönderebilirsiniz.

DİYANET: 5601’e “AFRIKA” yazıp 5 TL yardım gönderebilirsiniz

KIZILAY: 2868’e boş mesaj göndererek 5 TL yardımda bulunabilirsiniz.

İHH: 3072’ye “IFTAR” yazıp boşluk bırakarak 5 TL gönderebilirsiniz

DENİZ FENERİ: 5660’a boş SMS göndererek 5 TL bağışlayabilirsiniz.

Açlıktan kaynaklanan nedenlerle çocukların öldüğü Somali, Etiyopya, Uganda ve Kenya için harekete geçen Kimse Yok Mu Derneği hayırsever vatandaşları destek olmaya çağırıyor.
Kuraklık nedeni ile Afrikalı insanların bulundukları yerlerden göç etmek zorunda kaldıkları ve Kenya yakınlarında bulunana Dadaab Kampına sığınmış Somalili mültecilerin sayısının 400.000’i geçtiği belirtiliyor.
Tek umutları mülteci kamplarında verilecek olan yemek ve su sayesinde hayatta kalabilmek olan mülteciler zor günler geçiriyor. BM raporuna göre yolculuklar esnasında iki milyon çocuğun yetersiz beslendiği belirtilirken 90 günde 29 bin çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.
En acil ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri arasında şunlar bulunuyor:
  • Pirinç
  • Un
  • Şeker
  • Yağ
  • Yarma (Bulgur)
  • Makarna
  • Pirinç Unu

Milyonlarca insanın açlık ile burun buruna geldiği Somali ve Etiyopya’ya giden Kimse Yok Mu Derneği yardım ekipleri yetkilileri tedarik edilecek olan pirinç, un ve benzeri yardımların paketler halinde temin edilmesi gerektiğini ve gördükleri manzaranın tam anlamıyla bir insanlık dramı olduğunu belirtti.

Mültecilerin, çocuklarıyla birlikte Etiyopya’ya ulaşmak için günlerce yürüdükleri ve 4 çocuklu olarak yola çıkan ailelerin 1 veya 2 çocukla kamplara ulaşabildiği bölgeden gelen bilgiler arasında.
BM İnsan Hakları Uzmanı Shamsuı Bari, açıklamasında Somali’de yaşanmakta olan durumun her gün daha da kötü hale geldiğini belirtirken dünyanın yaşanmakta olan bu trajediye tepkisinin çok yavaş olduğunu ve durumun ciddiyetinin henüz idrak edilemediğini söyledi.
Kuraklık kötüleştikçe, susuzluğa dayanıklı develerin dahi ölmeye başladığı belirtiliyor. Develerin ölmesi diğer küçük ve büyük baş hayvanların daha da zor durumda olduğunun bir kanıtı.
Afrika’da yaşanan insanlık dramı Kimse Yok Mu gönüllüleri ve yardımseverlerini de harekete geçirdi. 10 milyon insanın açlık ile burun buruna geldiğini belirten Kimse Yok Mu Derneği Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım, 1 buçuk milyon insanın açlıktan kaynaklanan nedenlerle ölmek üzere olduğunu ve dünya kamuoyunun bir an önce acil önlem alması gerektiğini söyledi.
AFRİKA’YA ULAŞAN YARDIMLAR HAYAT VERİYOR
Somali’de 9500 aileye gıda paketi, 1000 aileye adaklık kurban eti, Etiyopya’da 1500 aileye gıda paketi ve adaklık kurban eti, Uganda’da ise 3000 aileye gıda ve 1500 aileye et dağıtımını gerçekleştiren Kimse Yok Mu yetkilileri, Somali’de her gün 2000 kişiye yemek dağıtıyor.
Yardımlarına ara vermeden devam eden Kimse Yok Mu yardım ekipleri, 7 konteynır’lık temel gıda yardım malzemelerini Mersin’den hareket edecek olan gemi ile Somali’ye gönderiyor. Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Öztürk, yaptığı açıklamada hayırsever vatandaşların desteğiyle her hafta bir yardım gemisinin gönderileceğini söyledi.

Afrika Gıda Yardımı Kampanyasına Nasıl Yardım Edebiliriz

  • Kredi kartınızla,“Afrika Gıda Yardımı” kampanyasına online bağış yapabilirsiniz.
  • Yurtdışı Kampanya Hesap Numaralarımız `a, açıklama alanına “Afrika Gıda Yardımı” yazarak EFT/Havale göndererek bağışta bulunabilirsiniz.
  • TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
    “ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
  • Kimse Yok mU?
Toplanan Miktar : 13.244.309,54
Bağış Kaynağı Yüzde Tutar
sms

SMS Bağışları
Operatör SMS Sayıları
undefined 23.98% 3.175.860,00
banka

Banka Bağışları
(Havale,EFT)
undefined 60.35% 7.993.239,00
online

İnternet Bağışları
undefined 15.67% 2.075.210,54
Toplanan Miktar 13.244.309,54

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]