Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç, Türkmenistan’ı ziyaret edecek

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in, Eylül ayında Türkmenistan’ı ziyaret edeceği kaydedildi.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edilen Ukrayna’nın Aşkabat Büyükelçisi Valentin Şevalev, Yanukoviç’in Türkmenistan’ı ziyaret edeceğini belirtti. Türkmen lider Berdimuhamedov ile bu ziyareti görüştüklerini belirten Büyükelçi Şevalev, Türkmenistan ile olan ilişkilerine büyük önem verdiklerini ve bundan sonra da işbirliğini güçlendirerek devam ettirmek istediklerini söyledi.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov da ülkesinin Ukrayna ile ilişkilerine önem verdiğini ve ikili münasebetlerin karşılıklı saygı ve çıkar çerçevesinde sürdürüldüğünü ifade etti.

Görüşmede, iki ülke arasındaki enerji, ticaret, ulaşım, inşaat, eğitim, kültür alanındaki işbirliği potansiyeli ele alındı.

Türkmenistan ile Ukrayna ilişkileri son yıllarda tekrar hızlı bir biçimde gelişiyor. 2004 yıllarında 4,3 milyar doları bulan ticaret hacmi, sonraki yıllarda bir hayli azalarak geçen yıl 359 milyon dolara kadar düşmüştü. Ukrayna’daki üniversitelerde eğitim gören Türkmenistanlı öğrenciler, yabancı öğrenciler sıralamasında ikinci sırada bulunuyor. Ukrayna’da 5 bin 500 Türkmen öğrencisi çeşitli üniversitelerde eğitim görüyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]