Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Otomobil

Ukraynalıların en gözde elektrikli otomobilleri: İşte kırmızı renkli “TSK” plakalı Tesla’nın sırrı!

Ukrayna'daki en popüler elektrikli otomobil: Nissan Leaf.

Ukrayna yollarında elektrikli otomobil sayısı hızla artmaya devam ediyor.

2019’un başından bu yana, Ukrayna’da 6247 elektrikli araç satın alındı ve tescil edildi. Bu satış rakamları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 47 artış kaydetti.

Yani bu yıl Ukraynalılar 5789 otomobil ve 458 ticari araç satın aldı. 2018’e kıyasla, ticari araçlara olan talep neredeyse iki katına çıktı.

Ülkedeki ticari elektrikli otomobil pazarı, yüzde 96 oranında ithal ikinci el araçlar tarafından şekillenmeye devam ediyor.

Ukraynalılar arasında en popüler elektrikli otomobil Nissan Leaf. Ocak – Ekim ayı döneminde 2 bin 763 Nissan Leaf yollara çıktı. İkinci sırada Tesla Model S (489 araç) bulunuyor. Ayrıca en popüler beş elektrikli otomobil arasında: BMW i3 – 297 adet, Volkswagen e-Golf – 279 adet, Fiat 500e – 253 adet bulunuyor.

Kırmızı renkli ve TSK plakalı Tesla dikkat çekmişti…

Yollarda özel plaka ile gezen kırmızı renkli büyük harflerle “TSK” plakanın “Tesla Servis Kıyıv” olduğu öğrenildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]