Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Otomobil

Biden, önce elektrikli Hummer EV’in fabrikasını gezdi sonra test sürüşüyle tanıttı

Hummer ismi geri döndü! Elektrikli GMC Hummer pick-up'ı Biden tanıttı!

ABD Başkanı Joe Biden, Çarşamba günü elektrikli bir Hummer SUV’nin direksiyonuna geçti ve milyarlarca dolarlık yatırımla üretilen elektrikli aracı test etti.

“Arkaya veya kasaya atlamak isteyen var mı?” diye soran Biden, General Motors fabrikasında birkaç tur attı

Michigan’ın en büyük şehri olan Detroit’teki General Motors Co (GM.N) elektrikli araç montaj fabrikasında yapılan test sürüşü, bir Demokrat olan Biden’ın imzaladığı yasayla ülkenin elektrikli araç şarj ağını kurmak için 7,5 milyar dolarlık finansman sağladıklarını açıkladı.

Devlet Amerikalıları elektrikli araç satın almaya ve üreticilere de bunları üretmeye teşvik edecek.

Elektrikli araç satışları, 2020’de ABD yeni araç pazarının sadece yüzde 1,8’ini oluşturdu. Hummer EV’ler tükendi gelecek yıl için ön sipariş alınıyor. Elektrikli Hummer’ın ücreti yaklaşık 100 bin dolar.

Biden, “Otomobil endüstrisinde Detroit elektrikli araçlarda dünyaya liderlik ediyor” dedi. ABD EV satışlarının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturan ancak ABD’li otomobil üreticisi Tesla Inc’den (TSLA.O) hiç bahsetmedi .

Biden, EV üretimi hakkında konuşurken, “Biliyorsunuz, şimdiye kadar Çin bu yarışta lider durumdaydı” dedi. Altyapı yasası nedeniyle “Bu değişmek üzere” dedi.

Öte yandan enflasyon arttıkça Biden’e olan destek düştü. Amerikalıların enflasyon konusunda gergin olması ve yeni yıl tatili sezonunda ürün kıtlığı endişesi taşıyanlara Biden, “Stoklar doldu ve tatil sezonunda alışveriş yapanların aradığı tüm oyuncaklara, yiyeceklere ve diğer eşyalara sahip olacaklar. Bu olacak” diye konuştu.

UkraynaHaber.com | Detroit

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]