Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
TürküVideo

[VİDEO] Türkiye’nin dertlerini 20 müzisyen dile getirdi: #Susamam

Rap’in içinin boş olmadığını anlatmak isteyen Sanışer’in 20 müzisyeni buluşturduğu şarkı: #Susamam Türkiye gündeminde.

Gençler, Türkiye’nin; ifade özgürlüğü, medya, çevre, adalet, eğitim, kadına şiddet, hayvan hakları gibi kemikleşmiş sorunları müzik türü rap ile anlatarak gündeme oturdu.

Türkçe rap albümü, bu gece (6 Eylül) 00:00’da yayınlandı şarkıda her müzisyen belli bir hashtag hakkında rap yapıyor.
Çıktığı anda gündem oldu, bir saat içerisinde izlenme sayısı 115 bini geçti.

Bir konuşma işle başlayan rap müziği, bir anda acı gerçeklerin içine çekiyor.

Sarp Palaur, rap ismiyle Şanışer; çıktığı anda gündeme oturan bir projeye imza attı: ‘Susamam’. Şanışer, 20 müzisyeni ‘bir şarkının çatısı altına’ topladı.

Projede Şanışer’e eşlik eden isimler ise şöyle: Fuat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-ı İsyan, Sokrat St, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Şenel, Kamufle. Şarkının aranjörlüğü Murat Acar’a ait.

Her müzisyen belli bir konuya odaklanıyor.

Müziğin eğlendirmekten veya kalabalıkları hoş tutmaktan ibaret olmadığına; bir şeyleri değiştirebileceğine inanan 20 müzisyen, doğa, adalet, eğitim, kadına şiddet, hayvan hakları gibi birçok konuda susamadıklarını #Susamam adlı projede dile getirdi.

GELİRLER KÖY OKULLARINA BAĞIŞLANACAK

Şanışer bu şarkıyla sadece müzik sunmuyor. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Proje kapsamında tasarlanan #Susamam tişörtleri internet üzerinden satışa sunuldu; gelirleri köy okullarına bağışlanacak.

Instagram’da şarkıya özel olarak tasarlanan ‘Susamam’ yüz filtresiyle sanatçıların birbirine bağış konusunda meydan okuyacakları bir ‘challenge’ hareketi de başlatılacak. Bu sayede bir araya gelen sanatçıların susamadığı her sorun yalnızca farkındalık yaratmayacak, sorunların çözülmesi için bir katma değer de sağlayacak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]