Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimVideo

FOTO – VİDEO | Syaivo’nun Anneler Günü yarışması büyük ilgi gördü

Kiev Büyükşehir Belediyesi’nde ödül töreni büyük ilgi gördü.

Dünya Anneler Günü münasebetiyle çocuklar annelerine; resim, mektup ve şiir yazarak yarıştı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, Uluslararası Anneler Günü münasebetiyle 7. «Anneye Resim, Şiir ve Mektup» Sanat Yarışması gerçekleşti.

Ukrayna’nın Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın desteğiyle, Uluslararası Kültür Merkezi «Syaivo», Uluslararası «Meridyen» Okulu ve Kiev Büyükşehir Belediyesi Bünyesi’nde faaliyet gösteren «Aile Evi» Aile Merkezi ile ortaklaşa tertiplenen yarışmaya, ülke çapında 1.–11. sınıf öğrencileri iştirak etti.

Yetenekli Ukraynalı çocukların «Anne» ve «Ukrayna» kavramlarının yanı sıra Ukraynalı ailelere has gelenekleri ile günümüz dünyasındaki önemini anlamalarını hedefledi.

23 Mayıs 2019 tarihinde Kiev Büyük Şehir Belediyesi’nin Sütun Salonu’nda bu yılki yarışmanın finalistlerinin onurlandırıldığı bir ödül töreni gerçekleştirildi. Onursal misafirler ile yarışmanın koordinatörleri, dereceye giren çocuklar ile ailelerini ve hocalarını tebrik etmek üzere etkinliğe katıldı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı nezdindeki Ukrayna Millî Kamu Yönetim Akademisi Kamu ve Siyasi Analiz Bölümü ve Devlet Memurluğu ile Yerel Yönetim Enstitüsü Başkanı, Siyaset Bilimi Profesörü Serhiy Teleşun konuşmasında, genç sanatçıların sergilediği hünerleri takdir edip anneleriyle babalarını çocuklarını yetiştirirken onları kendilerine eşit partnerler olarak değerlendirmelerini, kendilerine hoşgörü ve insani değerlerin önemini aşılamalarını ve her durumda insanca davranmaları gerektiğini öğretmelerini tavsiye etti.

Törene Ukrayna’nın Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nı temsilen katılan Yuriy Zavalevskıy ile Halına Kolomoyets, yarışmada dereceye giren çocukların başarılarını kutlayıp yarışmanın ehemmiyetinin altını çizdi.

Yarışmanın galiplerini tebrik etmeye gelen saygıdeğer konuklar arasında Drahomanov Millî Pedagoji Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Hukuk Fakültesi Başkanı ve «Syaivo»nun kurucularından biri olan Tarih Profesörü Bohdan Andrusışın, Uluslararası «Meridyen» Okulu’nun Müdürü Olena Tarasenko, Ukrayna Bilim ve Eğitim Bakanlığı Eğitimi Modernleştirme Enstütüsü görevlisi Nelya Mıhaylovska ve «Syaivo» Başkanı Müsteşarı Gökhan Demir vardı.

Finalistlerin ödüllerini onursal konukların elinden aldığı tören, neşe ve bayram havasında yapıldı. Dereceye giren çocuklar ile ebeveyni, sahneye muhteşem performansıyla çıkan çocuk dans topluluklarının gösterisi ile Ukrayna’yı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (iflc)’nin Amerika ve Avustralya finallerinde temsil eden kabiliyetli Ukraynalı okul öğrencileri Arsen Şçavlyuk ve Oleksandr Balaban’ın söylediği şarkıları dinleme fırsatı buldular.

Çocukların bayram ve ilham kaynağı olarak gördüğü «Anneye Resim, Şiir ve Mektup» Sanat Yarışması, ebeveyni ile hocaları için kendileriyle gurur duyma vesilesi olmuştur. Yarışmanın sonuçlanmasıyla ilgili olarak yapılan tören çerçevesinde hem çocukların anneleriyle babaları hem de kendilerini yarışmaya katılmaya hazırlayan hocaları; etkinliğin organizatörleri, partnerleri ve jüri iyelerine en içten teşekkürlerini sundu.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

https://www.facebook.com/pg/UA24ua/photos/?tab=album&album_id=2628662400494945&ref=page_internal

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]