Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ankara Emniyeti’nde işkence iddiaları: “Gözaltındaki diplomatlara cop soktular”

Ankara Emniyetinden yine sistematik işkence haberleri geliyor. Gözaltına alınan Dışişleri Bakanlığı mensuplarına aralarında MİT mensubu olduğu öğrenilen kişilerinde olduğu bazı kişiler tarafından ağır işkence yapıldığı iddia edildi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, akşam saatlerinde çarpıcı ve önemli bir iddiayı gündeme getirdi.  Gözaltı ve tutuklama sürecindeki kötü muamele, işkence ve insan hakları ihlallerini yakından takip eden Gergerlioğlu, “ANKARA EMNIYETINDE İŞKENCE IDDIALARI VAR..! Ankara Mali subesinde gozaltinda olan eski disisleri calisanlarina cop sokma dahil agir iskenceler edildiği iddiaları var. Gozaltinda yaklasik 100 kisi varmış. Konu hakkında @TC_icisleri bir açıklama yapmalı.! Türkiye nereye gidiyor??” yazdı.

www.UkraynaHaber.com
DIŞİŞLERİ MENSUPLARINA OPERASYON YAPILMIŞTI
Geçtiğimiz hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Dışişleri Bakanlığında çalışan 249 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Haklarında gözaltı kararı verilenlerden 105’i  gözaltına alınıp Ankara Emniyetinde sorgulanmaya başladı. Sorgulananlardan 4 diplomat avukatları aracılığı ile ağır işkence gördüklerini dile getirdiler. Gergerlioğlu’nun sosyal medyada gündeme getirdiği işkence iddiaları sadece bu kişileri kapsamıyor. Aynı soruşturma kapsamında ‘İtirafçı’ adı altında ifade veren iki şüphelinin ifadesini diğer 105 kişi ye de onaylatmak için emniyette ağır işkence yapıldığı geren haberler arasında. İşkence yapanlar arasında polislerin yanı sıra MİT mensubu olduğu öğrenilen kişilerinde olduğu da iddia ediliyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]