Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna “lüks” hayatta Avrupa üçüncüsü

Asgari ücretin yaklaşık 100 dolar olduğu Ukrayna’da mali krize rağmen lüks tüketim hız kesmedi.

Avrupa’daki lüks araba satışında, Almanya ve Rusya’nın ardından üçüncü sırada yer Ukrayna’da kriz yıllarına rağmen satılan arabaların yüzde 25’i cip sınıfından.

Araba satış salonlarına giden Ukraynalılar, küçük hacimli ekonomik motorlu otomobiller yerine, servisi pahalı ve “petrol oburu” cip ve SUV sınıfı arabaları daha çok tercih ediyor.

Söz konusu tüketici eğilimini, Otomobil İthalatçıları Derneği Başkanı Oleg Nazarenko; “Satılan 4 x 4 sınıfı araba sayısı geçen yıl 52 bin adet olarak gerçekleşti. Bu sayı bir sene öncekine göre yüzde 34 artış kaydetti. Bu rakamlara göre satılan arazi araçlarının oranı bütün otomobil satışlarına kıyaslandığında yüzde 24’ü bulmuş durumda. Arazi aracına talebin artmasında birinci faktör mantalite. Halk hala, ‘önemli adamların büyük abrası olmalı’ yargısına sahip. Diğer faktörler ise yolların kalitesizliği ve ilklim şartları” şeklinde değerlendirdi.

Kıyaslanması açısından verilen bilgiye göre, Avrupa’da arazi otomobillerinin bütün araç satışları içindeki payı yüzde 10 civarında.

Ayrıca, Ukrayna’da satılan her 13’üncü binek otomobilin fiyatı 35 bin euronun üzerinde olması da bu sektörün durumunu anlamada önemli bir detay olarak dikkat çekiyor.

Bununla birlikte; Ukrayna’da geçtiğimiz yıl içerisinde; Rolls-Royce, Maybach, Bentley gibi “Premium” sınıfından 26 araç satıldı. Genellikle özel imalat olan bu otomobilleri satışı da bir önceki seneye göre yüzde 50 arttığı bildirildi.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]