Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçi Meriç: ‘Cumhuriyet Bayramımızı buruk bir şekilde kutlayacağız’

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Elçiliğin resmi web sitesinde de yayınlanan Büyükelçi Meriç’in mesajı şöyle:

“Ukrayna’da yaşayan değerli vatandaşlarım, 29 Ekim 2011 günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıldönümünü kutlayacağız.

Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusal kurtuluş savaşımızın bitiminde 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış büyük miras ve vazgeçilmez değerdir.

Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet’in en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Türk insanı Cumhuriyet ile birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşı haline gelmiş ve devletin tek, gerçek sahibi olmuştur.

Cumhuriyet demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Türk demokrasisinin temelleri Cumhuriyetten önce atılmış ve demokrasimiz Cumhuriyetle birlikte güvenceye kavuşmuş, gelişme alanı bulmuştur. Cumhuriyetimizin demokratik içeriği her geçen yıl kuvvetlenmektedir. Cumhuriyet sayesinde demokrasi ulusal kültürümüzün önde gelen unsurlarından biri haline gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 88 yıllık öyküsü bir başarı ve çağdaşlaşma öyküsüdür. Bizim için Cumhuriyet, reform ve ilerlemenin bir başka ifadesidir.

Bugün Türkiye, İslam dünyasında tek laik ve demokratik Cumhuriyet, çağdaş bir ülke, yaşanan küresel ekonomik krize rağmen her yıl yüksek büyüme kaydeden, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biridir. Yükselen Türkiye bölgesine güzel bir model oluşturmaktadır.

Cumhuriyetimizin 100. yılının kutlanacağı 2023 yılına kadar hedefimiz 2 trilyon Dolar GSMH, 1 trilyon Dolar yıllık ticaret hacmi ile ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer almasını sağlamaktır. Bu hedef yönünde el ele, gönül birliğiyle çalışacağız.

Çok yakın zamanda Hakkâri’de verdiğimiz şehitlerin ve Van’da meydana gelen depremde çok sayıda yurttaşımızın hayatını kaybetmesinin acısının henüz taze olduğu bu zor zamanda Cumhuriyet Bayramımızı maalesef buruk bir şekilde kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü kutluyor, Büyük önder Atatürk’ü, canlarını bu uğurda feda eden tüm şehitlerimizi ve depremde hayatlarını kaybedenleri rahmet ve minnetle anıyoruz, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.”

www.UkraynaHaber.Com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]