Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko açlık grevini sona erdirdi

Ukrayna’nın hapisteki eski Başbakanı Yuliya Timoşenko, hükümetin AB ile ortaklık anlaşması sürecini askıya almasına tepki olarak başladığı açlık grevini sonlandırdı.

Ukrayna’da devam eden ‘Euro Meydan’ protestolarına katılan eylemciler dün eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun açlık grevine son vermesini istemişti. Bugün Timoşenko, kızı Yevgeniya aracılığıyla açlık greve son verdiğini açıkladı.

Bugün annesi Timoşenko’nun tedavisinin devam etiği Harkiv 5. Merkez Klinik Hastanesi önünde açıklama yapan Yevgeniya, “Annem meydanın isteği üzerine açlık grevine son verdi.” dedi.

Timoşenko, 25 Kasım’da açlık grevine başladığını avukatı Sergey Vlasenko aracılığıyla hâlihazırda eylemlerin devam ettiği Avrupa Meydanı’nda duyurmuştu.

Timoşenko, Avrupa yanlısı eylemcilere gönderdiği mektubunda, “Sizinle, birlik olduğumu göstermek için süresiz açlık grevine başlıyorum. Yanukoviç’ten (Ukrayna Cumhurbaşkanı) ortaklık anlaşmasını imzalamasını talep ediyorum.” demişti.

Timoşenko, Ukrayna hükümetinin milli güvenlik gerekçesiyle 21 Kasım’da AB ve üye devletleriyle yapmayı planladığı ortaklık anlaşması sürecini askıya alması üzerine tepki olarak süresiz açlık grevine başlamıştı.

Timoşenko, başbakanlığı döneminde Rusya’dan alınan doğalgazda yolsuzluk yapmaktan suçlu bulunarak hüküm giymişti.

Bu arada Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre; Kiev’de Bağımsızlık Meydanı, Avrupa Meydanı, başbakanlık binası ve cumhurbaşkanlığı gibi önemli idari binalar çevresinde yaklaşık 7 bin kişi eylemlerine devam ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]